Stanovnici Sajlova požalili se na neasfaltirane i neimenovane ulice

Stanovnici Sajlova požalili se na neasfaltirane i neimenovane ulice

Kako javljaju iz Skupštine grada, građani Sajlova imali su priliku da se neposredno obrate članicama i članovima Кomisije za predstavke i predloge, jer je današnja sednica održana u ovoj, "najmlađoj" novosadskoj mesnoj zajednici.

Кao prioritet građani su naveli neuređeni pristupni put na saobraćajnicu Rumenački put, nedostatak biciklističke i pešačke staze do grada, a veliki problem imaju i žitelji poprečnih ulica koje nisu asfaltirane i u kojima ne postoji rešen problem atmosferske kanalizacije.

Prema njihovim rečima, bezbednost dece i svih stanovnika Sajlova je ugrožena zbog velike frekvencije saobraćaja na Rumenačkom putu, na koji se oni uključuju na nepreglednoj i neuređenoj raskrsnici. Smatraju da bi postavljanje semafora ili izgranja kružnog toka rešilo te probleme. Кako su rekli, biciklističke i pešačke staze su postojale i veoma rado su ih koristili, ali su, prilikom izgradnje kanalizacije raskopane i uništene i nisu vraćene u ispravno stanje.

Naveli su i problem neimenovanih ulica, jer čak 21 ulica nema naziv, pa pisma, računi i ostala pošta često završi na pogrešnim adresama. Potrebno je rešiti i problem održavanja rasvete, za koju kažu da je dobro urađena, ali zbog nerešenog pitanja održavanja, ne znaju ko treba da popravi svetiljke koje ne rade.

U poprečnim ulicama takođe postoji i problem odvođenja atmosferskih voda, naročito za vreme jačih kiša. Кako su naglasili, putevi u ulicama su više puta nasipani tucanikom, pa su sada znatno viši u odnosu na njihova dvorišta. Prilikom veće kiše, sva ta voda se sliva u dvorišta, a najteža situacija je u Ulici Nikole Begovića, gde su česte i poplave.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

zodijak isključenja horoskop isključenja struje sahrane novi sad horoskopski znaci isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens jkp lisje servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad bez vode izmena trase autobusa zdravlje elektrovojvodina servisne informacije saveti obeležavanje novosadske racije novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija Novosadska racija novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop astrologija bebe sremska kamenica