Stanovnici Stepanovićeva nezadovoljni održavanjem groblja (FOTO)

Stanovnici Stepanovićeva nezadovoljni održavanjem groblja (FOTO)

Nekoliko građana Stepanovićeva, obratilo se informativnom portalu Mojnovisad.com, i izrazilo nezadovoljstvo time kako se lokalno groblje održava otkako ga je preuzelo JKP "Lisje". Oni su, između ostalog, ukazali na stanje u kojem se nalazi nekoliko nadgrobnih spomenika, na kojima su zatekli fleke od benzina koje su nastale dok su radnici punili trimere gorivom. Redakcija portala se zbog toga obratila ovom komunalnom preduzeću, koje je odbacilo navode da su njihovi zaposleni prouzrokovali oštećenja i navelo koliko često se groblje uređuje.

Od početka sezone košenja groblje u Stepanovićevu je košeno osam puta. Kosi pet radnika sa kojima bude i poslovođa. Poslednji put je košeno 29. avgusta – navodi se u odgovoru JKP "Lisje".


Povodom oštećenja na nadgrobnim spomenicima, kažu da su stručna lica Službe za građevinske i kamenorezačke radove izašla na teren na groblju u Stepanovićevu dana 27. jula ove godine.

Tom prilikom utvrđeno je da postoje oštećenja u vidu masnih fleka na pojedinim grobnim mestima unutar celokupnog prostora groblja. Masna materija koja je prouzrokovala nastanak predmetnih fleka na grobnim mestima nije u tečnom stanju (gorivo), odnosno predstavljala je čvrstu materiju pre nego što je dospela na horizontalne elemente grobnog mesta i ostaci iste se mogu uklanjati tvrdim predmetom (špaklom) – objašnjavaju iz JKP "Lisje".


Iz ovog javnog preduzeća kažu da smatraju da je šteta nastala delovanjem trećih lica, a ne radnjama njihovih zaposlenih.

Zaposleni nemaju interes da prikriju pričinjenu štetu, jer smo od iste osigurani i svaka pričinjena šteta za koju je naše preduzeće odgovorno bude nadoknađena i sanirana – stoji u odgovoru "Lisja".

U razgovoru sa novinarima, nekoliko stanovnika Stepanovićeva reklo je da su bili više zadovoljni kako je groblje izgledalo dok ono nije prešlo u nadležnost JKP "Lisje" početkom 2020. godine. Tada je bio održan i zbor građana, ljudi su se bunili, ali rečeno im je pošto su Opština Novog Sada da javno preduzeće mora preuzeti.


Naime, do tada je groblje održavao komunalni radnik iz mesne zajednice i domaćinstva su plaćala uslugu preko Informatike i bili su veoma zadovoljni. Meštani kažu da groblje danas nije zapušteno, ali da se ne održava ni približno kvaliteno i redovno kao ranije. Na pitanje redakcije da li su radnici "Lisja" prisutni svaki dan na groblju, iz ovog javnog preduzeća nismo dobili odgovor.

Stepanovićevo je naselje Gradske opštine Novi Sad udaljeno 25 kilometara od grada. Današnji stanovnici su potomci solunskih dobrovoljaca. Naseljavanje tadašnjeg Marijinog majura počelo je 1919. godine, a osam godina kasnije mesto je preimenovano u Stepanovićevo, po vojvodi i komandantu Stepi Stepanoviću.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Biljana

  pre 20 dana i 7 sati

  Zemljiste na kom se nalazi groblje je zemljna koju su dobrovoljci odvajali od svoje dece I odredili za groblje. Kapela I zemljna na kojoj je dona ija mestana.
  Zasto sada za svoje na svome treba placati I kako mi neki dan rece kamenorezac treba da uplatim Lisju da bih po stavila plocu na grob o mesto da ne raste trava.
  Neko je imao interest u ovom sve u obicni gradjana ne.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Svi znamo o čemu se tu radi

  pre 20 dana i 3 sata

  Tako je Lisje uradilo i sa JAVNIM zemljištem u Novom Sadu, dolaskom sirotih izbjeglica.
  Tako je nastao i Parking Servis, otimanjem JAVNIH parkirališta, kao i PRIVATNIH koje su građani pošteno platili a to bilo upisano u ugovore o kupovini stana.
  Sada dižu cene na "svom osnovnom sredstvu". Srbija, zemlja lopova i otimačine.
  No, sve se to vraća, popustima prilikom sahrane radnika koji žive od otimačine.
  Treba očekivati da će Lisje preuzeti i groblja Sombora i Apatina, mala mu je Srbija dežela...

  Oceni komentar:
  0
  5