Stariji Novosađani edukovaće se o bezbednosti u saobraćaju

Stariji Novosađani edukovaće se o bezbednosti u saobraćaju

Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, u toku meseca maja i juna, u mesnim zajednicama i u klubovima penzionera na području Novog Sada sprovodi edukaciju osoba starijih od 65 godina u cilju povećanja njihove bezbednosti kao učesnika u saobraćaju.

Edukacija podrazumeva predavanje koje će održati stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja i medicine, a tokom kojeg će slušaocima biti predočena osnovna pravila kojih se moraju pridržavati, kako bi bili bezbedni kao učesnici u saobraćaju. Biće im takođe ukazano na činjenice koje se odnose na psihofizičko stanje osoba u tim godinama i predočeno na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju kada učestvuju u saobraćaju kao pešaci, biciklisti, ili vozači motornih vozila.

Svi prisutni na predavanjima dobiće i edukativni materijal, kao podsetnik na neka osnovna pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju.

Promocija projekta, uz prisustvo v.d. načelnika Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, Đorđa Basarića, predviđena je za četvrtak, 24. maja, u Mesnoj zajednici u Кovilju, sa početkom u 18 časova.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina RHMZ bez vode sahrane novi sad novosađani jkp lisje raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad Isključenje struje bebe vremenska prognoza novi sad bez struje servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje jkp novosadska toplana betanija novosadska policija novorođenčad mup novi sad Aleksandar Vučić Elektrodistribucija Novi Sad izmena režima saobraćaja novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode 27. novosadski maraton KCV Spens raspored sahrana i ispraćaja