Startovala biciklistička trka Gran Fondo Novi Sad

Startovala biciklistička trka Gran Fondo Novi Sad

Biciklistička trka Gran Fondo Novi Sad startovala je u nedelju ujutru ispred Pokrajinske vlade. Preko 750 učesnika iz 40 država krenulo je put Fruške gore stazom dugačkom sto kilometara.

Gran Fondo Novi Sad se prvi put održava kao deo prestižne UCI Gran Fondo World Series.

Njegova ruta će učesnike provesti kroz fascinantne pejzaže Nacionalnog parka Fruška gora, počevši i završavajući u gradu Novom Sadu. Trasa će pratiti tok Dunava pre nego što se popne uz padine Fruške gore. Gran Fondo Novi Sad nudi dve staze za trke, obe okrugle, sa startom i ciljem u Novom Sadu. Duža ruta iznosi 100 kilometara sa ukupnim usponom od 1.500 metara, dok je kraća staza duga 77 kilometara sa 1200 metara uspona, navode na stranici manifestacije.Medio Fondo počinje zajedno sa Gran Fondom i prati istu rutu sve do 62. kilometra, gde se nalazi cilj drugog uspona. Nakon toga, ruta Medio Fonda skreće levo i sledi glavni put nizbrdo ka Sremskoj Kamenici, gde se ponovo spaja sa rutom Gran Fonda i prati je do cilja.

Trku je otvorila predsednica Vlade Vojvodine, Maja Gojković.

Pobednici trke na 100 kilometara su Vanja Vlaović iz Sremske Mitrovice i Igor Kopše iz Slovneije. Najbolji na 77 kilometara bili su Oliver Štrbac iz BK "Freedom" Novi Sad i Pepa Dimitrova iz Bugarske. 

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan Tomić

  pre 26 dana i 2 sata

  Poštovani,
  S obzirom da niste javnost obavestili o vremenu zatvaranja saobraćajnica, biću prinudjen da zahteva od Vas nadoknadu za nastale troškove.
  Očekujte uskoro i pismeno obaveštenje od mog advokata.
  Srdačan pozdrav
  Dejan Tomić
  063/636-120

  Oceni komentar:
  22
  21
 • Gari

  pre 26 dana i 1 sat

  Ljudi su čudo, axaxaxa
  http://www.mojnovisad.com/vesti/biciklisticka-trka-od-petka-menja-rezim-saobracaja-u-delovima-novog-sada-petrovaradina-i-sremske-kamenice-id62571.html

  Oceni komentar:
  2
  11
 • Pravac na Sud!

  pre 26 dana i 1 sat

  Treba tužiti odgovorne i državu zbog ograničenja prava kretanja i kršenja Ustava, pa će se ovakve stvari malo teže dešavati.
  Tuđe pravo ne sme ugrožavati ničiju slobodu.
  Naravno, izgubićete spor, jer se u državi pod sadašnjom vlašću ne može dobiti bilo kakav spor.
  Ali će se odobrenja za maltretiranje robova za "investitore" malo teže biti izdavana.
  Čudi me da se nikada ne oglašavaju ovi razni poverenici i javni branioci.
  Ako se krši ustav, onda je to stvar svih.

  Oceni komentar:
  17
  8
 • Predrag Bajić

  pre 26 dana i 5 minuta

  Re: Dejan Tomić
  Poštovani g. Tomiću, ja nemam nikakve veze sa ovom trkom, ali sam za njeno održavanje saznao još u četvrtak. Nadam se da je Vama i Vašem advokatu to dovoljno rano.

  Oceni komentar:
  2
  10
 • Predrag Bajić

  pre 25 dana i 23 sata

  Poštovani g. Tomiću, Vi ste izgleda poslednja osoba u gradu koja je saznala za tu trku. Ja sam još u četvrtak na stanici kod domazdravlja "Bulevar" video najavu promene režima saobraćaja, a u petak na Internetu kartu rute trke. To ste isto mogli i Vi.

  Oceni komentar:
  1
  11
 • Lala

  pre 25 dana i 21 sat

  Dejane, lep je dan, popij pivo, iskuliraj, uzivaj i budi ponosan sto je u tvom gradu (ako nisi iz neke čuke dosao) odrzana trka iz svetske serije. Manje negative i vise podrske i pozitive ce ti promeniti zivot…

  Oceni komentar:
  5
  21
 • Ivana

  pre 25 dana i 4 sata

  Znate šta, rođena sam Bačkulja, Novosađanka, preseljena u Srem, ali zaista, ako organizatori nisu sposobni da naprave rutu gde ostali stanovnici neće trpeti da dođu do svojih kuća na Sremskoj strani, onda bolje da se ne laćaju organizacije. Ja imam samo nedelju i subotu slobodno i ne želim da mi moje slobodno vreme bude organizovano neorganizacijom drugih. Izvin'te moliću lepo, al' i ja imam pravo - DA ME NIKO NE MALTRETIRA!

  Oceni komentar:
  3
  2
 • Ivana

  pre 25 dana i 4 sata

  Poštovani Lalo, pitala bih Vas koliko biste bili opušteni da niste mogli da priđete svojoj kući zbog svetske serije biciklističe trke. Koliko biste bili opušteni da su Vama blokirali prilaz Vašem stanu. Najlakše je biti opušten na tuđ račun.
  U potpisu rođena Bačkulja iz Novoga Sada

  Oceni komentar:
  3
  2
 • Verovatno ste robovi?

  pre 24 dana i 20 sati

  Počinjem da vas shvatam, da ste kao građani toliko poniženi i da su vam ustavna prava jasno narušena, da Oni misle da mogu svakom u svakom trenutku da urade šta im padne na pamet.
  Takvo ponašanje primenjuje samo gazda prema robovima.

  Oceni komentar:
  1
  2