STATISTIKA: Prosečna plata u septembru 48.212 dinara

STATISTIKA: Prosečna plata u septembru 48.212 dinara

Zarada isplaćena u Srbiji u septembru za dva odsto veća nego mesec dana ranije.

Zaposlenima u Srbiji u septembru je prosečno isplaćeno 48.212 dinara. U evropskoj valuti prosečna zarada vredela je 402 evra. Najdebljom kovertom prošlog meseca mogu da se pohvale Surčinci, koji su dobili po 85.975 dinara, odnosno 716 evra. Najmanje zarade imali su radnici iz Trgovišta u Pčinjskom okrugu – u proseku 25.902 dinara ili 215 evra.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je zarada isplaćena u septembru, za dva odsto veća nego mesec dana ranije. U poređenju sa istim mesecom prošle godine, plate su veće za 0,4 odsto.

Ubedljivo najveće plate registrovane su među onima koji se bave računarskim programiranjem i konsultantskim delatnostima. Oni su u septembru dobili prosečno 242.031 dinar. Najmanja plata od 23.136 dinara zabeležena je u delatnosti putničkih agencija, turoperatora i rezervacija.

NOVI SAD I VOJVODINA: Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata u Novom Sadu je u septembru iznosila 75.688 dinara bruto, odnosno 54.854 dinara bez poreza i doprinosa. To je ujedno i najveća prosečna plata u Vojvodini. Na nivou APV, prosečna mesečna zarada iznosila je 63.526 dinara, odnosno 45.979 dinara neto. Najniže plate u celoj Vojvodini imali su stanovnici Alibunara – u proseku 31.148 dinara.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije almaško groblje RHMZ bebe havarija na vodovodu dunav EPS gradsko groblje novosađani sahrane JGSP "Novi Sad" centralno groblje u Futogu novosadsko porodilište bez vode štrand jkp novosadska toplana elektrovojvodina matična knjiga rođenih isključenja struje porodilište betanija radosne vesti horoskop raspored sahrana i ispraćaja bez struje servisne informacije novi sad horoskopski znaci raspored sahrana novi sad novorođenčad jkp lisje