"Stazama zavičaja": Smotra folklornih i pevačkih ansambala u četvrtak na Trgu slobode

"Stazama zavičaja": Smotra folklornih i pevačkih ansambala u četvrtak na Trgu slobode

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, organizuju koncert pod nazivom "Stazama zavičaja" u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

Koncert će se održati u četvrtak, 6. septembra, sa početkom u 19.30 časova na Trgu slobode u Novom Sadu, a koncipiran je kao smotra folklornih i pevačkih ansambala sa područja Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine. 

Učesnici smotre biće KUD "Veselin Masleša" iz Banja Luke, KUD "Romanijska luča" iz Sokoca, KUD "Swisslion Alat" iz Trebinja, Ansambl narodnih igara iz Vukovara, folklorni ansambl "Vila" i muška pevačka grupa "Zvuci s kamena" iz Novog Sada, muška pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, ženska pevačka grupa "Gendar" iz Čelareva,  ženska pevačka grupa "Izvor" iz Nakova i diplar Milan Vašalić.

Ovaj događaj održava se po drugi put u zajedničkoj organizaciji Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan