STEFANOVIĆ: Od juna moguće elektronsko izdavanje vozačkih dozvola

STEFANOVIĆ: Od juna moguće elektronsko izdavanje vozačkih dozvola

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova  izjavio je u sredu 30. januara da se razmatra mogućnost da se produženje ili izdavanje saobraćajne, odnosno vozačke dozvole, građanima obezbedi elektronskim putem i da im se ta dokumenta šalju na kuću adresu.

Nebojša Stefanović je, na konferenciji za novinare na temu "Uloga Ministarstva unutrašnjih poslova u razvoju elektronske uprave u Republici Srbiji", izrazio uverenje da će to biti moguće od juna.

Potpredsednik Vlade je istakao da se zbog administracije za sada rok ne može precizirati, ali da MUP računa da će se to dogoditi svakako ove godine.

On je precizirao da je elektronsku uslugu produženja registracije vozila na godišnjem nivou koristilo 600.000 građana, odnosno od 2013. do 2019. više od 3,5 miliona.

- Od 2014. godine do početka ove godine elektronski je zakazano 908.000 termina za izdavanje ličnih karata i pasoša – naveo je Stefanović i dodao da su digitalizovane sve usluge koje MUP pruža vozačima.

Prema njegovim rečima, proces polaganja ispita u auto-školama je digitalizovan, sve se snima, nema papira, a rezultati se vide odmah po polaganju testa, pri čemu nema mogućnosti uticanja na njih jer kompjuter nasumično bira svaki test.

- Uveli smo i digitalno prosleđivanje zapisnika osiguravačima za saobraćajne nezgode bez povređenih. Ne morate da idete u policiju po zapisnik, pa u osiguravajuću kuću, policija to sama prosleđuje – objasnio je Stefanović.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dunav raspored sahrana novi sad horoskopski znaci havarija na vodovodu EPS elektrovojvodina centralno groblje u Futogu štrand novosadsko porodilište gradsko groblje novorođenčad radosne vesti bez vode novosađani porodilište jkp novosadska toplana matična knjiga rođenih betanija raspored sahrana i ispraćaja bez struje jkp lisje horoskop almaško groblje bebe servisne informacije novi sad sahrane servisne informacije isključenja struje RHMZ JGSP "Novi Sad"