Stefanović: Policija svojim ponašanjem treba da ulije poverenje (FOTO)

Stefanović: Policija svojim ponašanjem treba da ulije poverenje (FOTO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova posetio je u sredu 13. marta Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i razgovarao sa polaznicima i polaznicama 19. i 20. klase.

- Naša uloga je da građanima obezbedimo sigurnost. Srbija je danas stabilna i sigurna zemlјa, zahvalјujući danonoćnom radu vaših kolega. Percepcija sigurnosti kod građana u mnogome zavisi od ponašanja policije, koja svojom pojavom i delovanjem treba da ulije poverenje i izazove poštovanje kod lјudi – rekao je ministar Nebojša Stefanović.


Ministar je polaznicima rekao da je rad u policiji dinamičan, zahtevan i različit u zavisnosti od uprave ili jedinice rada.

- Policijski službenici koji se bave javnim redom i mirom ne rade isto što i zaposleni na granici, kao što oni na granici ne rade isto što i kriminalistička policija ili Specijalna antiteroristička jedinica. Ali u svakom od tih zanimanja jedna stvar je ista. Od vas se očekuje da budete čestiti, ispravni, pošteni i vredni – istakao je Stefanović.

Ministar je ukazao da trenutno u COPO obuku prolazi više od 1.300 polaznika i polaznica, što je najveći broj od vremena kada je postojala srednja škola unutrašnjih poslova.


- Hoćemo da kvalitet obuke ne opada. Potrudili smo se da vaša obuka bude spojena sa praksom. Predavači će vam biti i lјudi iz posebnih jedinica, koji će vam preneti praktično znanje sa terena – naveo je ministar.

Stefanović je naglasio da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova uspostavlјen sistem karijernog napredovanja koji vrednuje rezultate i daje priliku najbolјima da se iskažu, zbog čega je polaznicima poručio da nakon završene obuke, kada stupe u redove policije, nastave da rade na svom obrazovanju i usavršavanju. 

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan