Stefanović: Smanjen broj krivičnih dela u Novom Sadu

Stefanović: Smanjen broj krivičnih dela u Novom Sadu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Novom Sadu da je u tom gradu u prva tri meseca zabeleženo 14 odsto manje krivičnih dela u odnosu na isti period 2015. godine i da je najbolji način da se poveća bezbednost građana Srbije otvaranje policijskih ispostava.

Na otvaranju policijske ispostave u novosadskom naselju Novo naselje, Stefanović je rekao da Ministarstvo sve više ulaže u nove objekte, ali i u edukaciju policijskih službenika sa ciljem da Srbija bude "bezbednija, sa manje organizovanih kriminalnih grupa i da se slučajevi brzo rešavaju i ljudi dobijaju pravdu".

- Kada pogledamo 2015. godinu ona je u poslednjih 20 godina najbolja kada se radi o ubistvima i rešavanju ovih najtežih krivičnih dela. Nivo kriminaliteta je drastično pao, a samo u Novom Sadu u prva tri meseca ove godine imamo oko 14 odsto manje krivičnih dela u odnosu na 2015 - kazao je Stefanović.

Policijska ispostava biće namenjena za Novo naselje i nekoliko okolnih delova grada, u kojima živi nešto više od 60.000 stanovnika. Od danas će raditi u punom kapacitetu i imati 90 zaposlenih policajaca.

Grad Novi Sad je finansijski pomogao rekonstrukciju zgrade u kojoj je od danas smeštena ispostava nakon što je iz nje izmeštena granična policija, a 90 policajaca obilaziće i Telep, Adice i Satelit.

Novo naselje poslednjih godina u Novom Sadu važi za najnebezbedniji deo grada, sa velikim brojem krivičnih dela, zbog čega je i sadašnja, ali i prethodna vlast u javnosti prozivana i traženo da se hitno otvori policijska stanica u tom delu grada.

Do sada je nekoliko ministara i gradskih čelnika otvaralo ovu policijsku stanicu, ali ministar policije Nebojša Stefanović je na to kazao da "nikada ranije ovde nije bila policijska ispostava koja je radila", te da je tu prethodno bilo sam odeljenje koje se bavilo izdavanjem dokumenata.

- Ja nisam ovde otvorio odeljenje za lične karte ili za uzimanje otisaka prstiju. Tu je bila pre i granična policija, a ne ona koja se bavi opštim nadležnostima i koja pokriva svakodnevno delovanje policije. Ovo je zaista prvi put da imamo dovoljan broj policajaca koji će se baviti tim poslom - kazao je Stefanović.

Dodao je da je u septembru 2015. završena sistematizacija kojom su predviđena radna mesta u novoj policijskoj stanici na Novom naselju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je preduslov za otvaranje policijske ispostave bio školovanje i promocija novih klasa policajaca u julu 2014. godine, te da je ta činjenica prethodila odluci ministra policije da danas počne da radi nova ispostava.u

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan