Stefanović smenjuje Veljovića!

Stefanović smenjuje Veljovića!

Milorad Veljović, direktor policije, biće penzionisan u narednih nekoliko dana, a na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti biće postavljen sadašnji načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Kako "Blic" saznaje, Veljoviću se zamera to što neophodnu racionalizaciju u policiji nije izveo po propisanim kriterijuma, već prema ličnim afinitetima. On je svoje prijatelje i odane saradnike zaštitio, a za racionalizaciju je predložio ljude koji mu nisu bili po volji. To je stvorilo veliko nezadovoljstvo u policiji, pa je ministar Nebojša Stefanović odlučio da reaguje i smeni Milorada Veljovića.

Odluku o smeni Veljovića u MUP-u danas zvanično niko nije želeo da potvrdi. Ni Veljović se danas nije javljao na telefon.

Iako još nezvanična, informacija o Veljovićevom smeni je za mnoge u policiji iznenađenje jer se on na funkciji direktora nalazio skoro deset godina, zbog čega je slovio za nesmenjivog.

Za direktora je postavljen u junu 2006, odlukom Vlade, u vreme dok je ministar bio Dragan Jočić. Postavljen je na mandat od pet godina, ali je ostao i po isteku.

Na direktorsku funkciju reizabran je u martu 2013, u vreme kada se na čelu policije nalazio ministar Ivica Dačić.

U vreme ministrovanja Jočića, Veljović se skoro nije ni oglašavao u medijima, a u javnosti je postao uticajan tek kada je na čelo MUP-a došao Ivica Dačić. Dačićevi i Veljovićevi odnosi uvek su bili zategnuti, ali je u vreme vlade DS i SPS direktor uživao u političkoj zaštiti koju je imao u kabinetu Borisa Tadića. U to vreme, u nekoliko intervjua, Veljović je posebno isticao Tadića kao lidera borbe protiv organizovanog kriminala.

Preživeo je veliku čistku generala koju je prošle godine sproveo premijer Srbije Aleksandar Vučić, čak je u zaduženje dobio i Upravu kriminalističke policije, koja više od godinu dana nije imala načelnika.

Njegovo nepojavljivanje u javnosti je bio prvi znak da će biti zamenjen, budući da je pravo na penziju ispunio još pre pet godina.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje Hitna pomoć uskrs Spens novorođenčad betanija novi sad sremski karlovci klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina gradsko groblje JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza jkp lisje servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad matičar raspored sahrana novi sad bez vode Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište bebe odbojka servisne informacije novosađani Vreme u Novom Sadu sahrane policijska uprava novi sad isključenje vode