Stipendije najboljim studentima NSU i ove školske godine

Stipendije najboljim studentima NSU i ove školske godine

Najbolji studenti trećih i četvrtih godina, kao i master studija na nekom od 14 fakulteta Novosadskog univerziteta, i ove školske godine će moći da računaju na stipendije, a konkurs je otvoren do 30. novembra.

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, odnosno njegov odbor, raspisao je konkurs za dodelu 65 stipendija, a kako je navedeno na sajtu UNS, ova mesečna prinadležnost iznosi 17.000 dinara.

Studenti koji konkurišu ne smeju biti stariji od 28 godina, moraju imati neprekidan status studenata UNS od upisa. Jedan od uslova je i da u tekućoj školskoj godini nisu korisnici drugih stipendija iz republičke ili pokrajinske kase ili fonda.

- Neophodno je da je prosek ocena tokom studija najmanje devet iz svih položenih ispita. I za studente master akademskih studija važi pravilo da su iz svih položenih ispita master studija i na prethodnom stepenu školovanja imali prosečnu ocenu najmanje devet – navodi se u konkursu UNS. 

U okviru prve grupe, odnosno studentima treće i četvrte godine biće dodeljene 53 stipendije, dok će iz druge grupe (master studije) ovu prinadležnost dobiti 12 studenata.

Kandidari dokumentaciju treba da dostave poštom, ili lično na adresu: Univerzitet u Novom Sadu, Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika, Dr Zorana Đinđića 1, 21000 Novi Sad.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

pošte srbije jkp lisje zodijak vremenska prognoza gradonačelnik Miloš Vučević bebe Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad betanija astrologija elektrovojvodina bez struje raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad dnevni horoskop servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskop servisne informacije isključenje vode vremenska prognoza novi sad horoskopski znaci Isključenje struje Ledena Šuma raspored sahrana novi sad štrajk poštara bez vode isključenja struje novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo