Stiže novih 60.000 vaučera za odmor u Srbiji

Stiže novih 60.000 vaučera za odmor u Srbiji

Ministarstvo turizma predložilo je Vladi Srbije da izdvoji dodatnih 300 miliona dinara, za novih 60.000 vaučera! Zbog ogromnog interesovanja građana za dotirani odmor u Srbiji, ovaj predlog biće na dnevnom redu sednice Vlade u četvrtak.

Ovo je za "Novosti" potvrdio ministar turizma Rasim Ljajić. Kako je rekao, ovo je važna državna akcija, jer je od početka godine podeljeno svih 100.000 vaučera, koliko je bilo planirano za 2020.

– Mislim da će na sednici Vlade Srbije to biti odobreno - kazao je ministar Ljajić. – Time ćemo pokušati da kompenzujemo i manji broj turista iz Kine, jer će se njihov manji dolazak sigurno odraziti na promet. Postoje dva načina da se to zameni. Otvaramo sada nova strana tržišta i jačamo domaći turizam kroz vaučere. Time ćemo ostvariti i veći prihod od domaćih gostiju.

Ukoliko Vlada na sednici odobri dodatna sredstva za vaučere, građani bi mogli već od sledeće nedelje da se prijavljuju za njih. Nedavno je i ministar Ljajić izjavio da je ove godine podeljeno skoro tri puta više vaučera, nego za isti period prošle godine.

Čekove u vrednosti od 5.000 dinara najviše traže penzioneri - čak 55 odsto, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i nezaposleni. Kada je reč o najtraženijim destinacijama, to su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.

Sva potrebna dokumenta predaju se na šalterima JP "Pošte Srbije", najmanje mesec dana pre planiranog puta. Vaučeri se koriste isključivo za plaćanje smeštaja, i to na turističkoj destinaciji koja nije mesto prebivališta.

 

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Brankica

  pre 342 dana i 22 sata

  Da li ima u ponudi Lukovska banja

  Oceni komentar:
  2
  12
 • Suzana Stojanovic

  pre 341 dan i 19 sati

  Sta je potrebno za dokumentaciju predati u posti Srbije?

  Oceni komentar:
  10
  14