Stiže virtuoz na gitari: Čaba Tot Bagi i Balkan Union 26. maja u Studiju M

Stiže virtuoz na gitari: Čaba Tot Bagi i Balkan Union 26. maja u Studiju M

U četvrtak, 26. maja, novosadska publika, a i svi ljubitelji moćnog glasa i virtuoznog sviranja gitare, imaće jedinstvenu priliku da od 17 časova prisustvuju master klasu Čabe Tot Bagija, a zatim, od 21 sat, i koncertu muzičkog sastava Čaba Tot Bagi Balkan Union.

Druga M Lab epizoda ima tu čast da ugosti Čabu Tot Bagija, koji je dobro poznat po svom moćnom glasu i strastvenom, tehnički sjajnom sviranju gitare. Na njegovu izvornu bluz muziku, a kasnije džez stil, veliki uticaj imalo je njegovo odrastanje na Balkanu, njegovo balkansko-mađarsko muzičko obrazovanje, kao i godine koje je proveo na međunarodnim turnejama sa čuvenim gitaristom Alom Di Meolom.

Čaba će od 17 časova održati master klas na temu “Veza koja spaja sviranje i snimanje muzike”. Ulaz na master klas je besplatan i održava se u novosadskom Studiju M.

Iza Čabe i njegove grupe nalaze se brojne turneje i nastupi po Evropi. Godine 2004. njegov trio CsaboWabo izabran je da predstavlja Mađarsku na festivalu “Jazz in the Park European Union Exhibition and Festival” u Bangkoku, na Tajlandu. Pored toga radio je sa Enniom Morriconeom kao gitarista na Segedinskim letnjim igrama u Mađarskoj. U decembru 2011. godine Csaba Toth Bagi Balkan Union uživo je snimio kompozicije sa albuma "Aved Ivenda" sa specijalnim gostima Alom Di Meolom i Faustom Beccalossijem, a zatim je usledila turneja na kojoj su specijalni gosti bili gitarista Mike Stern i Trilok Gurtu. Sa ovih koncerata napravljeni su video i zvučni zapisi koji su nedavno objavljeni na DVD-u.

Čaba trenutno završava najnoviji album sa svojom grupom Balkan Union, u saradnji sa Gonzalom Rubalcabom, Faustom Beccalossijem, Rhanijem Krijem, Tinom Guom, Ismailom Lumanovskim, Christianom Karanom i drugima. Album izlazi na jesen 2016. godine

Koncert Čaba Tot Bagi i Balkan Union benda zakazan je za isti dan sa početkom u 21 čas u novosadskom Studiju M. Cena ulaznica je 500 dinara, a mogu se nabaviti na prodajna mestima Gigstixa. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan