Stižu genijalci iz celog sveta: Sastanak Mensi u Novom Sadu

Stižu genijalci iz celog sveta: Sastanak Mensi u Novom Sadu

U Novom Sadu će od 2. do 4. oktobra biti organizovan sastanak Međunarodnog odbora direktora Mense, saopšteno je danas iz Mense Srbija.

Kako je navedeno u saopštenju, posle Dubrovnika 2012, Kalgarija 2013. i Londona 2014. godine, predsednici 50 punopravnih nacionalnih Mensi doće će u Novi Sad gde će razgovarati o realizaciji programa koji se vode pod njenim okriljem, podršci članovima koji svojim radom doprinose globalnom društvu i daljem razvoju te svetske organizacije.

Osim najviših predstavnika, Srbiju će posetiti i više od 50 istaknutih članova iz svih krajeva sveta, a grupa iz osam zemalja i sa tri kontinenta će nakon sastanka obići Srbiju i njene najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti.

Iz Mense Srbije ocenjuju da im je odlukom da se manifestacija organizuje u Srbiji odato veliko priznanje za aktivnost na međunarodnom planu, kao i doprinosu njenih članova misiji svetske Mense, s obzirom da je u pitanju najznačajniji godišnji događaj.

Mensa je neprofitna organizacija osnovana 1946. godine na oksfordskom Linkoln koledžu sa idejom da se iz opšte populacije standardizovanim testovima izdvoje najinteligentniji ljudi koji bi mogli značajno da doprinesu rešavanju problema na raznim područijima - mir u svetu, obrazovanje, psihologija, etika...

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan