ŠTRAJK U RGZ, 69. DAN: "Haos postao nepodnošljiv"

ŠTRAJK U RGZ, 69. DAN: "Haos postao nepodnošljiv"

Sindikati radnika u Republičkom geodetskom zavodu, koji štrajkuju 69 dana, zatražili su danas od predsednika Srbije da hitno primi predstavnike zaposlenih.

U pismu Aleksandru Vučiću sindikati su naveli da poštuju odluku Vlade i da su štrajk prilagodili Uredbi o minimumu procesa rada, ali da primena Odluke o načinu sprovođenja minimuma procesa rada od 15. aprila, koju je doneo direktor Zavoda, nije dala očekivane efekate.

– Umesto normalizacije rada u katastrima došlo je do pravog haosa koji se svakodnevno produbljuje a za koji direktor neosnovano optužuje sindikate i zaposlene – navodi se u pismu.

Podsetivši da su se Vučiću pisanim putem obraćali mnogo puta i ukazivali na "bahato ponašanje, krupne nepravilnosti u raspolaganju finansijskim sredstvima i zloupotrebe u radu direktora Borka Draškovića“, sindikati su istakli da Vlada nije preduzela ozbiljnije radnje u rešavanju problema.

– Dok Vlada okleva da utvrdi propuste i odgovornosti Borka Draškovića i njegovih saradnika, nastavljaju se dalje nezakonitosti i zloupotrebe, uništavanje Zavoda i progon zaposlenih. Utisak je da određene strukture u Vladi rade na zaštiti Borka Draškovića i njegovih nezakonitih dela  –ukazuje se u pismu.

Sindikati su naveli da imaju razumevanja za angažovanost i prevelike obaveze Aleksandra Vučića, ali da je haos u Zavodu postao nepodnošljiv a postupci Draškovića nedostojni za obavljanje funkcije direktora.

U pismu se dodaje da su odustali od odluke da do prijema svakodnevno budu ispred zgrade Predsedništva zato što na tom prostoru borave opozicioni aktivisti, a "sindikati niti su se bavili niti će se baviti politikanstvom".

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • M.T.

  pre 138 dana i 21 sat

  Naravno da je sindikat u pravu, RGZ je i suviše značajna ustanova da bi se naša Vlada ovako neodgovorno ponašala. Ne treba ni od predsednika očekivati ništa drugačiji stav...sve je to ista " klapa ".

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Očajnik

  pre 138 dana i 3 sata

  Moj predmet stoji u katastru Čukaroca, od novembra 2017.g. Od tada ni pismo ni razglednica. U pokušaju da dobijem bilo kakvu informaciju, zaposleni su se takmičili ko će biti drskiji , bahatiji i bezobrazniji. A doći do načelnika službe, ni preko Kajmakčalana. Tako da niko tamo nije u pravu, to je banda jedna koju treba provući kroz varikinu.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Vojkan

  pre 137 dana i 15 sati

  Znači ,ovaj javašluk traje od 2010.god. kada sam predao dokumentaciju za UKNJIŽBU stana, i dan danas se nalazi u zabeležbi iako je 2011,2014,2017 i decembra 2018.obnovljen zahtev za uknjižbu, ovog puta i putem adv.kancelarije, i dalje predmet stoji na istom mestu na portalu RGZ-a, za opštinu Zvezdara pod stavkom Zabeležba, znači punih 9.godina traje AGONIJA I NERAD RGZ-a, bez obzira na vlast i vladu, kao i sve , tako i to kod nas funkcioniše 'SJAŠI MURTA DA UZJAŠE KURTA I IDEMO DALJE', a vi narode glasajte,glasajte, da ima ko da Vas šiša !

  Oceni komentar:
  0
  2
 • lanmi

  pre 129 dana i 2 sata

  Ujdurma građevinske mafije.Nema novih građevinskih dozvola,nema novih stanova,postojećim cene idu u nebo.Nekom bas jako odgovara ova situacija.Gle cuda u dobrim odnosima sa vlastima.Zahtevi su i previse lako ostvarivi i resivi da bi strajk toliko dugo trajao,da ne postoji neciji jasan interes

  Oceni komentar:
  0
  1
almaško groblje raspored sahrana novi sad jkp lisje Daško i Mlađa bebe bez struje Spens lisje OK Vojvodina JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza vodovod betanija novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad Voša havarija na vodovodu servisne informacije bez vode groblje gradsko groblje memorijal velikana radosne vesti odbojka smanjen pritisak vode novorođenčad sahrane novi sad servisne informacije novi sad isključenja struje elektrovojvodina