ŠTRAJK U RGZ, 69. DAN: "Haos postao nepodnošljiv"

ŠTRAJK U RGZ, 69. DAN: "Haos postao nepodnošljiv"

Sindikati radnika u Republičkom geodetskom zavodu, koji štrajkuju 69 dana, zatražili su danas od predsednika Srbije da hitno primi predstavnike zaposlenih.

U pismu Aleksandru Vučiću sindikati su naveli da poštuju odluku Vlade i da su štrajk prilagodili Uredbi o minimumu procesa rada, ali da primena Odluke o načinu sprovođenja minimuma procesa rada od 15. aprila, koju je doneo direktor Zavoda, nije dala očekivane efekate.

– Umesto normalizacije rada u katastrima došlo je do pravog haosa koji se svakodnevno produbljuje a za koji direktor neosnovano optužuje sindikate i zaposlene – navodi se u pismu.

Podsetivši da su se Vučiću pisanim putem obraćali mnogo puta i ukazivali na "bahato ponašanje, krupne nepravilnosti u raspolaganju finansijskim sredstvima i zloupotrebe u radu direktora Borka Draškovića“, sindikati su istakli da Vlada nije preduzela ozbiljnije radnje u rešavanju problema.

– Dok Vlada okleva da utvrdi propuste i odgovornosti Borka Draškovića i njegovih saradnika, nastavljaju se dalje nezakonitosti i zloupotrebe, uništavanje Zavoda i progon zaposlenih. Utisak je da određene strukture u Vladi rade na zaštiti Borka Draškovića i njegovih nezakonitih dela  –ukazuje se u pismu.

Sindikati su naveli da imaju razumevanja za angažovanost i prevelike obaveze Aleksandra Vučića, ali da je haos u Zavodu postao nepodnošljiv a postupci Draškovića nedostojni za obavljanje funkcije direktora.

U pismu se dodaje da su odustali od odluke da do prijema svakodnevno budu ispred zgrade Predsedništva zato što na tom prostoru borave opozicioni aktivisti, a "sindikati niti su se bavili niti će se baviti politikanstvom".

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • M.T.

  pre 1599 dana i 19 sati

  Naravno da je sindikat u pravu, RGZ je i suviše značajna ustanova da bi se naša Vlada ovako neodgovorno ponašala. Ne treba ni od predsednika očekivati ništa drugačiji stav...sve je to ista " klapa ".

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Očajnik

  pre 1599 dana i 1 sat

  Moj predmet stoji u katastru Čukaroca, od novembra 2017.g. Od tada ni pismo ni razglednica. U pokušaju da dobijem bilo kakvu informaciju, zaposleni su se takmičili ko će biti drskiji , bahatiji i bezobrazniji. A doći do načelnika službe, ni preko Kajmakčalana. Tako da niko tamo nije u pravu, to je banda jedna koju treba provući kroz varikinu.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Vojkan

  pre 1598 dana i 12 sati

  Znači ,ovaj javašluk traje od 2010.god. kada sam predao dokumentaciju za UKNJIŽBU stana, i dan danas se nalazi u zabeležbi iako je 2011,2014,2017 i decembra 2018.obnovljen zahtev za uknjižbu, ovog puta i putem adv.kancelarije, i dalje predmet stoji na istom mestu na portalu RGZ-a, za opštinu Zvezdara pod stavkom Zabeležba, znači punih 9.godina traje AGONIJA I NERAD RGZ-a, bez obzira na vlast i vladu, kao i sve , tako i to kod nas funkcioniše 'SJAŠI MURTA DA UZJAŠE KURTA I IDEMO DALJE', a vi narode glasajte,glasajte, da ima ko da Vas šiša !

  Oceni komentar:
  0
  2
 • lanmi

  pre 1589 dana i 23 sata

  Ujdurma građevinske mafije.Nema novih građevinskih dozvola,nema novih stanova,postojećim cene idu u nebo.Nekom bas jako odgovara ova situacija.Gle cuda u dobrim odnosima sa vlastima.Zahtevi su i previse lako ostvarivi i resivi da bi strajk toliko dugo trajao,da ne postoji neciji jasan interes

  Oceni komentar:
  0
  1