Štrajk upozorenja 3. juna u deset škola na teritoriji Grada

Štrajk upozorenja 3. juna u deset škola na teritoriji Grada

Zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine će naredne srede, 3. juna, obustaviti rad na sat vremena kako bi skrenuli pažnju na neregularne izbore za v.d. direktora škole "Ljudevit Štur" u Kisaču.

Kako prenosi 021.rs, rad će biti obustavljen od 12 do 13 časova u deset škola na teritoriji Grada Novog Sada.

U pitanju su Gimnazija "Laza Kostić", Elektrotehnička škola "Mihailo Pupin", Saobraćajno-tehnička škola "Pinki", Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn", Škola za dizajn "Bogdan Šuput", OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Dučić" Petrovaradin, OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Kamenica, OŠ "Ivo Andrić" Budisava i OŠ "Ljudevit Štur" Kisač.

Jedini štrajkački zahtev je da se bivša direktorica škole u Kisaču Ana Vozar imenuje za v.d. odnosno za direktora škole.

Članica štrajkačkog odbora Ivana Muhova za Radio 021 najavljuje i veliki protest prosvetara u Novom Sadu zbog imenovanja direktora škole u suprotnosti sa mišljenjem školskog odbora i nastavničkog veća, a u skladu sa mišljenjem Nacionalnog saveta Slovaka. Vreme održavanja protesta tek treba da bude utvrđeno.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 1512 dana i 12 sati

  opet taj kisač. kad je problem u okolini novog sada,zna se ,kisač. mogli bi kisačani da se ugledaju na komšije iz rumenke i zmajeva.

  Oceni komentar:
  1
  2