Štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, u Novom Sadu obustavljen rad

Štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, u Novom Sadu obustavljen rad

Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda saopštio je da je zbog neuspeha pregovora sa predstavnicima tog zavoda i nekih ministarstava Vlade počeo sa obustavom rada.

Kako prenosi N1, prvog dana štrajka više od 90 službi za katastar je podržalo odluku sindikata i ušlo u štrajk. Štrajkački odbor očekuje da u narednom periodu isto urade i Službe koje to nisu do sada uradile.

Štrajkači traže usklađivanje primanja zaposlenih sa odlukama Vlade o povećanju osnovica za zarade u Javnom sektoru.

Kako navode, njihova primanja znatno su umanjena od 2014. godine. Pored toga, raspisan je konkurs za popunu 450 radnih mesta, a da u budžetu nisu planirana sredstva za plate novozaposlenih.

Štrajkački odbor obavestio je građane da će u narednom periodu u većini Službi za katastar biti prekinut rad zaposlenih u potpunosti i zamolio ih za razumevanje i strpljenje.

Portal 021.rs objavio je informaciju da su u utorak 25. decembra radnici i radnice Republičkog geodetskog zavoda u Novom Sadu potpuno obustavili rad.

Vrata Službe za katastar u Železničkoj ulici, kao i u Jevrejskoj, bila su zaključana. U prostorijama su se nalazili zaposleni i obezbeđenje, ali ne i građani.

Direktor RGZ Borko Drašković je ocenio da sindikalne vođe u tom preduzeću pokušavaju da organizuju politički štrajk jer nema opravdanih razloga za nezadovoljstvo zaposlenih, prenosi N1.

Izvori: N1021.rs

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan