"Štrand fest" za kraj kupališne sezone

"Štrand fest" za kraj kupališne sezone

Javno - komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo" i Udruženje građana "Ekocentar Vodomar 05" sutra i prekosutra zajednički organizuju manifestaciju "Štrand fest" kojom će biti obeležen završetak kupališne sezone na najlepšoj plaži na Dunavu - novosadskom Štrandu.

Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović rekao je Tanjugu da je zamisao da se na kraju kupališne sezone na Štrandu okupe svi akteri brojnih dešavanja koja se tokom sezone održavaju na toj plaži, ali i učesnike manifestacija koje se organizuju širom Vojvodine, od slaninijade u Kačarevu i turijske kobasicijade do kupusijade u Futogu i pasuljijade u Sremskoj Kamenici.

- Ideja je da na novosadskom Štrandu organizujemo jednu takvu manifestaciju u kojoj bi se prikazalo sve bogatstvo multietičnosti i multikulturanosti u Vojvodini i kako bi građani Novog Sada i njihovi gosti kroz tu manifestaciju mogli da uživaju u svim čarima Vojvodine - rekao je Bogdanović.

On je naglasio da je plan da se kroz "Štrand fest" zaokruži i ovogodišnja priča o "humanitarnom ponedeljku" - akciji koju je tokom cele sezone "Gradsko zelenilo" organizovalo sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć bolesnoj deci, a u kojoj je sav novac od ulaznica za Štrand prikupljen ponedeljkom išao u te svrhe.

- Akcijom "humani ponedeljak" ove godine smo pomogli 14 dece prikupivši više od 2.000.000 dinara koje smo uplatili kao pomoć u nabavci pomagala, lekova ili za finansiranje samog lečenja mališana - rekao je Bogdanović.

On je dodao da će novac koji bude skupljen tokom ovog vikenda, odnosno tokom trajanja "Štrand festa", biti uplaćen kao donacija Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" za kupovinu neophodne medicinske opreme za mališane koji pohađaju tu školu.

Tokom dva dana održavanja "Štrand festa" na novosadskom kupalištu biće organizovano niz prezentacija, mini koncerata i drugih zabavnih aktivnosti među kojima je najznačajnija takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje je na programu u nedelju od 11 do 15 sati i za koje se prijavio veliki broj ekipa, a organizator - "Ekocentar Vodomar 05" za najbolje je obezbedio vredne nagrade.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan