„Štrand festom“ se završava „Humani ponedeljak“

„Štrand festom“ se završava „Humani ponedeljak“

„Humani ponedeljak“ je poznata akcija „Gradskog zelenila“, koja traje već dve godine tokom kupališne sezone na Štrandu i koja je naišla na ogroman odziv građana. Završnica akcije je tokom „Štrand festa“, koji se održava na plaži 3. i 4. oktobra, kada će posetioci davati dobrovoljne priloge za degustaciju ribljih specijaliteta.

Akcija „Humani ponedeljak“ pokrenuta je 28. jula prošle godine, na inicijativu direktora „Gradskog zelenila“ Aleksandra Bogdanovića. Od tada se tokom kupališne sezone ponedeljkom ne naplaćuju ulaznice za plažu, a umesto njih posetioci daju novac za decu obolelu od retkih i teških bolesti.

- Prošle godine smo prikupili 858.000 dinara za lečenje i negu petoro dece, a tokom ove sezone čak 1,9 miliona dinara za 14 dece – kaže savetnik za medije generalnog direktora Ivan Nožinić.

Organizatori „Štrand festa“ kažu kako će i ovu priliku iskoristiti za humanost.

- Uz druženje, tamburaše i riblje specijalitete pružićemo pomoć onima kojima je najpotrebnija. Svi posetioci imaće priliku da uz dobrovoljan prilog okuse riblje specijalitete vrhunskih kuvara. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže u što većem broju – poručuju iz „Štrand festa“.

Ulaz na festival biće besplatan oba dana, a pored bogatog kulturno-umetničkog i zabavnog programa, prodajne etno-izložbe i izložbe turističkih organizacija Vojvodine, posetioce prvo veče očekuje vatromet na vodi.

Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu festivala.

Organizator je Udruženje „Prevent“ uz podršku Grada Novog Sada, gradske Uprave za kulturu, JKP „Gradsko zelenilo“ i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan