Štrand: Humani ponedeljak za Mateja Simičića

Štrand: Humani ponedeljak za Mateja Simičića

Akcija "Humani ponedeljak", koju organizuje "Gradsko zelenilo", održaće se u ponedeljak, 22. juna, na Štrandu, a prikupljaće se novac za lečenje Mateja Simičića iz Sremskih Karlovaca.

Matej boluje od pervarzivnog poremećaj ličnosti, koji spada u teške oblike usporenog psihomotornog razvoja, zbog čega ne govori, ne ide u školu i usporeno se razvija. Trenutno se leči u Terapijskom centru za razvojne poremećaje, a cena jednomesečne terapije iznosi 69.000 dinara. Osim toga leči se i alternativnom medicinom što njegovi roditelji dodatno plaćaju 300 evra. 
Akciju "humani ponedeljak" ovog puta podržali su i Konoba „Orkus“ kao i veliki broj tamburaških orkestara koji će se u ponedeljak smenjivati na bini na špicu od 18 časova do kasno u noć. Nastupiće najkvalitetniji tamburaški orkestri iz Novog Sada, Sremskih Karlovaca i drugih gradova Vojvodine: Zorule, La banda, Bećaroša, Da zna zora, Novosadska banda, Noć bez sna, Zlatni fijaker, Još ovu noć, Svirci moji, Fantast i mnogi drugi.

Iz Gradskog zelenila pozivaju sugrađane da u ponedeljak, 22. juna, dolaskom na Štrand i novčanim prilogom pomognu lečenje malog Mateje, a zauzvrat će imati priliku da uživaju u pravom tamburaškom maratonu koji će biti održan na bini na špicu.

Kao i svakog ponedeljka ulaznice za Štrand neće se naplaćivati.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan