STRANKA "ISTINA": Izmestićemo kladionice van gradskog jezgra

STRANKA "ISTINA": Izmestićemo kladionice van gradskog jezgra

Stranka "Istina" namerava da u novom sazivu Skupštine Grada Novog Sada pokrene inicijativu za projektovanje i uređenje tematskih četvrti u Novom Sadu. U skladu sa tim bi se izmestile kladionice i kockarnice iz gradskog jezgra i ostalih naseljenih mesta kao posebna tematska celina, javljaju iz te političke partije.

– Naš cilj je da kladionice i kockarnice izmestimo iz gradskog jezgra, a ne da ih ugasimo ili zabranimo, jer ih ima u prekomernom broju u Novom Sadu. Svedoci smo da u nekim delovima grada, u krugu od 200–300 metara imamo i po nekoliko kladionica! Čemu to? Smatramo da je tolika izloženost loša i štetna po građane svih uzrasta, pri tom se i kvari slika Novog Sada – naglasila je predsednica stranke "Istina" Ivana Vujasin.

Iz stranke "Istina" navode da su protivni bilo kom vidu zabrana i diskriminacija, ali su i, kako dodaju, "protiv prekomerne izloženosti potencijalnim zavisnostima, što kockanje svakako jeste".

– Plan i program stranke Istina za Novi Sad je da pravimo tematske četvrti, što smatramo velikim turističkim potencijalom Novog Sada. Stoga bi sve kockarnice bile izmeštene u delu grada koji bi bio organizovan za tu namenu. Dobra strana takvog poteza je višestruka: bila bi jača i bolja kontrola maloletničkog kockanja, kao i onih koji uplaćuju tikete za njih, a sa druge strane bi tako organizovan koncept bio atrakcija i privlačio bi strane i domaće turiste, što bi svima bilo od koristi – dodala je Vujasin.

Iz stranke "Istina" kažu da će u dogovoru i saradnji sa urbanistima predložiti pojedine delove grada koji bi bili pogodni za stvaranje tematskih četvrti. Takođe bi, navodi se u saopštenju, organizovali javne tribine i razgovore sa sugrađanima, ne bi li ih upoznali sa svojim idejama.  

Stranka "Istina" se kandiduje za gradske izbore u Novom Sadu pod rednim brojem 7.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ivan

  pre 1274 dana i 4 sata

  Al će zato prostitucija u centar biti premeštena :D

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Sima

  pre 1274 dana i 1 sat

  Ovi su toliko ludi da cu da glasam za njih

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Novosadjanin

  pre 1273 dana i 23 sata

  Sve kladionice bi i trebalo izmestiti što dalje od centra i škola, a sve igraonice sa video igrama kontrolisati da se vidi gde nam deca provode vreme i da to budu sigurna mesta bez dilera. Konačno jedna partija koja brine o deci i porodici.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • O, heroji naši nesanjani!

  pre 1273 dana i 20 sati

  Ma, dugu ćete crtati svakog dana.
  Svega će da bude pre izbora.

  Nego, ukidanje dozvola za rad kladionicama?
  Za takve ću da glasam.

  Oceni komentar:
  0
  1