Studenti Ciriškog Univerziteta oduševljeni manastirom Kovilj i čenejskim salašima (FOTO)

Studenti Ciriškog Univerziteta oduševljeni manastirom Kovilj i čenejskim salašima (FOTO)

Učesnici projekta “Studijski boravak studenta u Srbiji i Crnoj Gori” Pedagoške akademije Ciriškog Univerziteta, kao i njihovi profesori, nalaze se u poseti Novom Sadu.

Njih je danas u Gradskoj kući primio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. 

Osnovni cilj projekta je da se studenti upoznaju sa kulturom, običajima i obrazovnim sistemom u ovom delu Evrope, a kako je OŠ "Petefi Šandor" jedan od partnera u ovom projektu, prijemu je prisustvovao i direktor te škole Zoltan Arđelan, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.


 

Nama je veliko zadovoljstvo što smo u prilici da ugostimo ove divne mlade ljude sa Ciriškog Univerziteta i da im predstavimo naš grad na najbolji mogući način. Novi Sad je multikulturalna sredina sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem i raskošnom arhitekturom. Siguran sam da im je posebno zanimljivo da posete aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu, i u našem gradu se odvija pregršt aktivnosti na tim poljima koje mogu da im privuku pažnju. Jedni od drugih možemo mnogo da naučimo, a najvažnije je da zasnivamo nova prijateljstva jer su prijateljstva između ljudi, najčvršće veze između država – istakao je Dalibor Rožić.


Kako javljaju iz Gradske kuće, doskorašnja profesorka Pedagoške akademije Ciriškog Univerziteta Radmila Milović-Blikenstorfer, koja je jedna od glavnih aktera projekta, rekla je da studente dovode u Srbiju već 10 godina i da su uvek lepo dočekani, a da se Novi Sad posebno ističe kao dobar domaćin.

- Ove godine smo oduševljeni posetom OŠ ''Ivan Gundulić'' gde nas je dočekao izuzetan kolektiv, i imali smo priliku da se upoznamo sa načinom rada, da uporedimo sa našim obrazovnim sistemom. Obišli smo i manastir Кovilj, a svi studenti su bili oduševljeni vojvođanskim salašima. Svake godine dođe 24 studenta, i oni na ovaj način eliminišu predrasude koje su imali o ovoj zemlji – naglasila je Radmila Milović-Blikenstorfer koja je na prijemu u Gradskoj kući predstavila svoje naslednike, profesore koji će nastaviti da realizuju program “Studijski boravak studenta u Srbiji i Crnoj Gori”.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija Spens klisa jkp novosadska toplana bebe jkp lisje novorođenčad bez struje elektrovojvodina novosadski sajam Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje servisne informacije novi sad novosađani novosadsko porodilište matičar novi sad JGSP "Novi Sad" šoping centar promenada betanija sahrane novi sad Isključenje struje servisne informacije KCV raspored sahrana novi sad bez vode raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode promenada