Studenti organizovali i sproveli akciju čišćenja na Fruškoj gori

Studenti organizovali i sproveli akciju čišćenja na Fruškoj gori

Akcija čišćenja koju je organizovala Erazmus studentska mreža Novi Sad u saradnji sa Nacionalnim parkom "Fruška gora" okupila je domaće i strane studente koji borave na studijama u Srbiji i tokom koje je prikupljeno je vise od 100 kilograma različitog otpada.

Akcija je počela okupljanjem na Popovici nakon čega su učesnici skupljali otpad duž šetačkih staza i obišli Popovičko jezero, Kraljevu stolicu i Orlovo bojište.

Ideja koja nas je vodila tokom organizacije ove akcije nije samo bila da skrenemo pažnju na probleme sa zagađenjem u životnoj sredini i kako možemo da utičemo na rešavanje istih, već da stranim studentima predstavimo prirodne lepote ovog kraja i pružimo im priliku da doprinesu lokalnoj zajednici –  navela je Ivana Banjac iz Erazmus studentske mreže.


Akciju je podržala Delegacija Evropske unije, koja je kao deo zelenog dogovora do sada u Srbiji uložila preko 400 miliona evra, sa ciljem da Evropa postane klimatski neutralan kontinent do 2050. godine.

Pitanje zaštite životne sredine ne možemo vezati samo za pojedinačnu zemlju, jer odnos prema njoj utiče na sve nas, gde god se nalazili. Zato mi je drago da mogu da doprinesem tome dok sam ovde u Srbiji – naveo je Marko Gasperoni iz Pezara u Italiji, a koji trenutno studira u Srbiji.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan