Studentima medicine u NS zabranjena praksa u KC Vojvodina

Studentima medicine u NS zabranjena praksa u KC Vojvodina

Studentima Medicinskog fakulteta u Novom Sadu zabranjeno je održavanje prakse i teorijske nastave u prostorijama Kliničkog centra Vojvodine.

Zabrana je stupila na snagu u ponedeljak 21. maja, a uprava fakulteta o zabrani obaveštena je dopisima od 9. i 18. maja, koje je potpisao vršilac dužnosti direktora KC Vojvodina, prenosi "Blic". 

Faklultet se na svom sajtu nastavnicima, studentima i specijalizantima obratio obaveštenjem da će pokušati da "nađu rešenje za novonastalu situaciju za koju se ne smatraju odgovornim".

Navode da je Predlog Ugovora o saradnji sa KCV bio "neprimeren i preuranjen". U predlogu Ugovoru koji je objavljen na sajtu fakulteta stoji da se fakultet obavezuje da KCV isplati naknadu od 10.000 dinara za jednog studenta po semestru.

Godišnja naknada po specijalizantu koji nije zaposlen u KCV bila bi 50.000 dinara, a koji je zaposlen u KCV 100.000 dinara po specijalizantu.

Uprava fakulteta navodi i da je o svemu obavešten Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

- Molimo nastavnike i saradnike koji su u mogućnosti da na drugi način kompenzuju nastavu da to i učine po dogovoru sa studentskom službom -  navodi se na sajtu fakulteta, a prenosi "Blic".
 
Na sajtu je objavljen i dopis pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost Zorana Miloševića upućen direktoru KC Vojvodina u kome se preporučuje da se nastavi saradnja sa Medicinskim fakultetom i da "uskraćivanje prostora za izvođenje praktične nastave, pred sam kraj školske godine može biti samo na štetu studenata".
Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan