Studentkinja s invaliditetom tvrdi: Uskraćeno mi je pravo na obrazovanje

Studentkinja s invaliditetom tvrdi: Uskraćeno mi je pravo na obrazovanje

Milica Knežević, studentkinja Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, koji pripada Univerzitetu u Novom Sadu, juče je na Fejsbuku podelila status u kome kaže da joj je uskraćeno pravo na obrazovanje.

Milica je brucoškinja softverskog inženjerstva i imala je nesreću, pa koristi invalidska kolica. Njen status izazvao je pravi bum na internetu, a od juče je podeljen skoro 2.500 puta, i to s razlogom.

Ona je napisala da je sramota da bude ponižena time što joj je onemogućen pristup obrazovanju samo zato što koristi invalidska kolica i što dva dana, i po kiši i po vetru, dolazi na fakultet da bi ostala da sedi u holu jer su sva predavanja i vežbe na spratovima.

 

- Sramota je da ne postoji mogućnost čak ni da uđem samostalno na fakultet. Sramota je što na fakultetu nemam pristup toaletu. Sramota je da moraju drugi da me tegle uz stepenice do spratova jer želim da prisustvujem i vannastavnim aktivnostima. Sramota je i pomisliti šta bi se desilo da se neko od njih oklizne ili zapne. Možda je sramota i to što imam desetke i iz predmeta čijim predavanjima nemam pristup. Ali, sigurna sam da to nije moja sramota, iskreno je napisala Milica.

Ona je takođe, u jednom ranijem intervjuu rekla da je ne ograničavaju kolica, već ljudi koji ne vide dalje od svog nosa.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maxa

  pre 1792 dana i 8 sati

  Naravno da joj je uskraceno pravo kada je ovo fasisticka drzava a znamo kroz istoriju da fasisti nisu tolerantni prema hendikepiranima.

  Oceni komentar:
  0
  1