Studentske organizacije javno se ograđuju od demonstracija

Studentske organizacije javno se ograđuju od demonstracija

Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, kao i dole potpisane studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu javno se ograđuju od takozvanih studentskih protesta, jer su zahtevi koji se pominju na tim protestima izričito politički i ne sadrže ni jedan jedini zahtev koji se tiče studenata i studentskog standarda.

Naime, legitimno pravo svakog građanina jeste da izrazi svoje nezadovoljstvo, i to ne može niti sme da se osporava. Isto tako, proteste koji nemaju apsolutno nijedan studentski zahtev, cilj ili zaštitu prava studenata ne možemo niti smemo nazvati studentskim. Zvanične studentske organizacije i institucije ne žele da učestvuju u političkim prepucavanjima, niti će dozvoliti da budu zloupotrebljene u te svrhe. 

Ovim putem želimo da se obratimo i svim koleginicama i kolegama da ne dozvole da budu izmanipulisani, i da se zapitaju da li treba podržati samoproklamovane "studentske pokrete" čiji je osnovni motiv borba "protiv sistema", kada se svi školujemo za buduće profesore, lekare, inžinjere, pravnike, da radimo u jednom uređenom sistemu i gradimo institucije i pravnu državu.

Kao i do sada Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, kao i dole potpisane studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu boriće se i zalagati za očuvanje autonomije Univerziteta, za bolje uslove i kvalitet studiranja, kao i za znanje koje će stvarati lepšu i bolju Srbiju.

Podržali:

Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, Studentska organizacija Univerziteta u Novom Sadu, Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu,

Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta Subotica - Novi Sad - Bujanovac, Savez studenata Pravnog fakulteta, Savez studenata Prirodno - matematičkog fakulteta,

Organizacija studenata Medicinskog fakulteta, Savez studenata Fakulteta tehničkih nauka, Savez studenata Filozofskog fakulteta, Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja,

Studentska unija Medicinskog fakulteta Novi Sad, Studentska unija Tehnološkog fakulteta i Savez studenata Medicinskog fakulteta.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan