Studentske organizacije javno se ograđuju od demonstracija

Studentske organizacije javno se ograđuju od demonstracija

Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, kao i dole potpisane studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu javno se ograđuju od takozvanih studentskih protesta, jer su zahtevi koji se pominju na tim protestima izričito politički i ne sadrže ni jedan jedini zahtev koji se tiče studenata i studentskog standarda.

Naime, legitimno pravo svakog građanina jeste da izrazi svoje nezadovoljstvo, i to ne može niti sme da se osporava. Isto tako, proteste koji nemaju apsolutno nijedan studentski zahtev, cilj ili zaštitu prava studenata ne možemo niti smemo nazvati studentskim. Zvanične studentske organizacije i institucije ne žele da učestvuju u političkim prepucavanjima, niti će dozvoliti da budu zloupotrebljene u te svrhe. 

Ovim putem želimo da se obratimo i svim koleginicama i kolegama da ne dozvole da budu izmanipulisani, i da se zapitaju da li treba podržati samoproklamovane "studentske pokrete" čiji je osnovni motiv borba "protiv sistema", kada se svi školujemo za buduće profesore, lekare, inžinjere, pravnike, da radimo u jednom uređenom sistemu i gradimo institucije i pravnu državu.

Kao i do sada Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, kao i dole potpisane studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu boriće se i zalagati za očuvanje autonomije Univerziteta, za bolje uslove i kvalitet studiranja, kao i za znanje koje će stvarati lepšu i bolju Srbiju.

Podržali:

Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, Studentska organizacija Univerziteta u Novom Sadu, Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu,

Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta Subotica - Novi Sad - Bujanovac, Savez studenata Pravnog fakulteta, Savez studenata Prirodno - matematičkog fakulteta,

Organizacija studenata Medicinskog fakulteta, Savez studenata Fakulteta tehničkih nauka, Savez studenata Filozofskog fakulteta, Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja,

Studentska unija Medicinskog fakulteta Novi Sad, Studentska unija Tehnološkog fakulteta i Savez studenata Medicinskog fakulteta.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje mural Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu elektrovojvodina bez vode isključenja struje intervju servisne informacije novi sad sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje novosađani isključenje vode izmena režima saobraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija klisa betanija raspored sahrana novi sad horoskop bez struje novorođenčad izmena trase autobusa bebe JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp novosadska toplana servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad"