Studentski sajam stručnog usavršavanja na PMF-u

Studentski sajam stručnog usavršavanja na PMF-u

Studentski sajam stručnog usavršavanja, treći po redu, održaće se 8. i 9. maja na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Studentski sajam stručnog usavršavanja predstavlja projekat Saveza studenata i Studentskog parlamenta Prirodno-matematičkog fakulteta, koji je nastao zbog boljeg informisanja i podizanja nivoa svesti studenata o važnosti ličnog rasta i usavršavanja, sticanju boljih pogleda na svoje buduće profesije i pravljenju prvih karijernih koraka, ulaganjem u sebe.

- Studentski sajam stručnog usavršavanja je prvi put organizovan 2016. godine. a ideja samog projekta je bila da se studenti pre svega informišu gde mogu da svoje stečeno iskustvo tokom studiranja ulože nakon završetka studija. Na sajmu su učestovale mnogobrojne firme, institucije, organizacije, udruženja građana i mnogi drugi koji su želeli da predstave svoj rad studentima i da na taj način promovišu sebe ali i daju doprinos ovom projektu - istaknuto je u saopštenju organizatora.

Studenti su kako kažu organizatori u saopštenju imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima organizacija, te da na taj način usavrše svoje komunikacione sposobnosti i veštine interpretacije.

- Studenti su takođe obilaskom sajma i kroz razgovor sa gostima i predstavnicima organizacija, mogli da vide kako njihova struka izgleda u ozbiljnim i popularnim firmama i organizacijama te da dobiju potrebne savete i usmerenja što se tiče njihove karijere i odgovora na pitanje "Šta nakon studija?". Osim toga, kompanije, firme, organizacije, udruženja građana i društva su takođe mogla da na adekvatan način predstave svoj rad velikom broju studenata, budućim kandidatima za posao i da na taj način osiguraju sopstvenu promociju ali i rast i reputaciju - navedeno je u saopštenju. 

Potkovani iskustvom u organizaciji prvog i drugog Studentskog sajma stručnog usavršavanja i mnogih drugih projekata na Prirodno-matematičkom fakultetu, Savez studenata i Studentski parlament Prirodno-matematičkog fakulteta kreću u organizaciju trećeg, sa nepromenjenom prvobitnom idejom, koja će i ove godine omogućiti studentima Prirodno-matematičkog fakulteta da prošire svoje vidike u pogledu ličnog rasta i usavršavanja, građenja karijernih pomaka i sticanja novih iskustvenih sadržaja i znanja.

Sajam stručnog usavršavanja održaće se u sredu, 9. maja od 10 do 16 sati. Ove godine biće mogućnosti dodatnog prezentovanja učesnika dan ranije, u nekom od slobodnih termina.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan