Subotica: Ogrev za zimu kupuju na kilogram

Subotica: Ogrev za zimu kupuju na kilogram

Besparica naterala Subotičane, posebno penzionere, da ogrev za zimu kupuju na kilogram.

- Dobar dan, došao sam po dva džaka drva, ako mogu cepanice meke topole – gurajući dvorišna kolica, u jednu subotičku drvaru juče je došao penzioner Ištvan Godo.

Skrivajući pogled, u kutku velike drvare strpljivo je čekao da mu radnici natovare ogrev. Potom je iz starog, pohabanog novčanika, nemog svedoka punog radnog veka i teških penzionerskih dana, izvadio 700 dinara.

- Penzija će krajem nedelje, pa ću onda doći po još ovoliko i tako nekoliko puta – kaže novinarima "Večernjih novosti" ne podižući glavu. - A, koliko mi je potrebno za zimu, pa onoliko koliko kupim. Od 14.000 penzije ne mogu da se baš puno ogrejem.

Ištvan je jedan od mnogobrojnih Subotičana koje je besparica naterala da se na ovaj način pripremaju za zimu. U skoro svakoj, od 60 drvara u Subotici, ovakve situacije su gotovo svakodnevne.

- Šta da radimo, uvek izađemo u susret kupcima, svako kupuje kako ima, a plaća na razne načine, čekovima, administrativnom zabranom... Malobrojni su oni koji velike količine plaćaju kešom – navode u drvari "Bajnatka". - Konkurencija je velika i prilično nelojalna, ali i pored toga, imamo više kupaca nego lane. Razumemo svačiju situaciju.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pametnjaković

  pre 2867 dana i 13 sati

  Ako nam još dugo bude i dalje ovako „dobro“ išlo kao do sada, može da se desi da pojedinci u skoroj budućnosti ne budu kupovali drva na džak, već cepanice na komad.
  Sećam se vremena kada su se cigarete prodavale u trafikama ne na štek, ne na kutije, nego su se mogle kupiti na komad. To je bilo 60-ih godina prošlog veka.
  No, cigarete i drva za loženje je neprimereno upoređivati.
  Istina je da bez cigarete može da se živi, ali na -10 stepeni bez grejanja je život nemoguć.

  Oceni komentar:
  0
  0