SUBVENCIJE: Od 200 do 400 hiljada dinara za samozapošljavanje Novosađanki

SUBVENCIJE: Od 200 do 400 hiljada dinara za samozapošljavanje Novosađanki

U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja, Grad Novi Sad otvorio je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje žena na teritoriji Novog Sada u 2019. godini.

Subvencije se dodeljuju nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a radi ostvarivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko zasnivaju u njemu radni odnos.

Prema priloženoj listi, najviše se boduju delatnosti proizvodnje, proizvodnog zanatstva, stari i umetnički zanati i domaća radinost, zdravstvene i farmaceutske delatnosti, informacione tehnologije i softversko inženjerstvo, intelektualne usluge, rad sa decom, starima i osobama sa invaliditetom.

Neophodan uslov je da je kandidatkinja završila obuku iz preduzetništva i da je uz zahtev za subvencije podnet i biznis plan.

U zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova, kao i ulaganja iskazanih u biznis planu, jednokratni novčani iznos može biti od 200.000,00 do 400.000,00 dinara.

Javni poziv otvoren je do 5. aprila 2019. godine.

Detaljnije informacije o uslovima, delatnostima koje se neće subvencionisati, kao i potrebni obrasci, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada.

Za realizaciju ove mere u budžetu je obezbeđeno 10.000.000,00 dinara.


Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Novo naselje servisne informacije novi sad bez struje betanija bez vode Vreme u Novom Sadu Isključenje struje gradsko groblje sahrane raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje elektrovojvodina jkp novosadska toplana novi sad novosađani protest isključenje vode novosadsko porodilište namirnice RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija ishrana vremenska prognoza novi sad vremenska prognoza klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje bebe