SUBVENCIJE: Od 200 do 400 hiljada dinara za samozapošljavanje Novosađanki

SUBVENCIJE: Od 200 do 400 hiljada dinara za samozapošljavanje Novosađanki

U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja, Grad Novi Sad otvorio je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje žena na teritoriji Novog Sada u 2019. godini.

Subvencije se dodeljuju nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a radi ostvarivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko zasnivaju u njemu radni odnos.

Prema priloženoj listi, najviše se boduju delatnosti proizvodnje, proizvodnog zanatstva, stari i umetnički zanati i domaća radinost, zdravstvene i farmaceutske delatnosti, informacione tehnologije i softversko inženjerstvo, intelektualne usluge, rad sa decom, starima i osobama sa invaliditetom.

Neophodan uslov je da je kandidatkinja završila obuku iz preduzetništva i da je uz zahtev za subvencije podnet i biznis plan.

U zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova, kao i ulaganja iskazanih u biznis planu, jednokratni novčani iznos može biti od 200.000,00 do 400.000,00 dinara.

Javni poziv otvoren je do 5. aprila 2019. godine.

Detaljnije informacije o uslovima, delatnostima koje se neće subvencionisati, kao i potrebni obrasci, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada.

Za realizaciju ove mere u budžetu je obezbeđeno 10.000.000,00 dinara.


Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan