Sud u Novom Sadu osudio četiri osobe zbog nelegalne proizvodnje i prodaje droge

Sud u Novom Sadu osudio četiri osobe zbog nelegalne proizvodnje i prodaje droge

Viši sud u Novom Sadu danas je osudio je četiri osobe na ukupno 15 i po godina zbog nelegalne proizvodnje i prodaje droge. Srpski automobilista Mladen Lalušić je osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine za krivično delo novlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno je na sajtu tog suda.

Za isto krivično delo njegova supruga Jelena Vilotijević Lalušić, inače ćerka pokojnog Kićuna Vilotijevića koji je ubijen ispred kafića Kaskada u Fruškogorskoj ulici, u noći između 9. i 10. jula 1999. godine, je osuđena na kaznu zatvora od tri godine.

Pored bračnog para Dragan Milošević je za isto krivično delo osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine.

Nenad Živojinov je za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine, te mu je u kaznu zatvora uračunato vreme provedeno u kućnom pritvoru.

Sud je prilikom donošenja presude uvažio navodeodbrane da nije dokazano da je krivično delo za koje se terete izvršeno od strane organizovane grupe.

Takođe, sud je imao u vidu godine okrivljenih u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i korektno držanje pred sudom.

Od okrivljenih je istom presudom oduzeta opojna droga, oružje, imovinska korist pribavljena krivičnim delom, kao i predmeti krivičnog dela.

Bračni par Lališić je oslobođen optžbe za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravio žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Osuđeni su uhapšeni u maju 2018. godine kada je policija pretresom stanova na četiri lokacije, pronašla 16,2 kilograma marihuane, četiri i po kilograma ekstazija, ručne bombe M-75 i M-52, lovačku pušku, kao i opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan