Sudar kamiona i voza u Futogu, nema povređenih

Sudar kamiona i voza u Futogu, nema povređenih

Teretni voz udario je jutros kamion u Futogu, zbog čega je došlo do prekida železničkog saobraćaja.

Prema saznanjima portala 021.rs, vozač šlepera nije poštovao prvenstvo prolaza i krenuo je da prelazi preko pruge. U tom trenutku na njega je naleteo teretni voz koji se kretao na relaciji Novi Sad - Bački Petrovac, udarivši u prikolicu kamiona. Ekipa Hitne pomoći nije intervenisala, a povređenih u incidentu nije bilo.

Osim kamiona i voza, materijalna šteta napravljena je i na "pežou" koji je bio parkiran u blizini udesa. Pruga je otvorena za saobraćaj četiri sata nakon udesa, a u međuvremenu je i novosadska policija obavila uviđaj. U Infrastrukturi Železnica Srbije (IŽS) rekli su za 021.rs, da je do sudara došlo zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa i signalizacije vozača drumskog vozila.

Navedeni putni prelaz u Futogu, na kome se dogodio ovaj sudar, obezbeđen je mehaničkim branicima i saobraćajnim znacima na putu. Branici su u trenutku sudara bili ispravni i funkcionisali su potpuno normalno, kako je to i predviđeno. Branici na ovom putnom prelazu su u vreme nailaska voza bili spušteni, a kamion sa prikolicom se nalazio na kolosecima i ostao je između motki branika. Put na ovom putnom prelazu prelazi preko tri koloseka u stanici Futog. Prilikom naleta teretnog voza na kamionsku prikolicu, kamion je udario u drumsko vozilo, koje je bilo parkirano pored koloseka. Ponovo apelujemo i upozoravamo sve učesnike u drumskom saobraćaju, da poštuju propise i signalizaciju, a posebno na putnim prelazima voze pažljivo i odgovorno, jer se samo tako mogu da spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi – rekli su u IŽS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan