Sudbina ostavljenog mališana: Srećko miljenik osoblja bolnice

Sudbina ostavljenog mališana: Srećko miljenik osoblja bolnice

O tek rođenom dečačiću pronađenom u torbi blizu "Betanije" brine osoblje Dečje bolnice. Novorođenče će biti smešteno u prihvatilište ili u hraniteljsku porodicu.

Srećko, za sreću! Tako su, gotovo uglas, uzviknuli lekari i medicinske sestre Dečje bolnice, kada su u ruke prihvatili majušnog dečaka pronađenog u putnoj torbi u dvorištu novosadskog porodilišta, popularne "Betanije".

- Neka mu život bude u znaku imena – poželeli su od srca medicinari, ganuti sudbinom malenog, bespomoćnog bića, koji se od trenutka kada je ugledao svet, suočio sa nedaćama.

Odmah je postao miljenik svih, a briga i pažnja mu ne manjkaju. Umesto u majčinom, prve dane života provodi u naručju osoblja bolnice, koje danonoćno bdi nad njim.

- Beba je, što je najvažnije, dobro i stanje joj je stabilno – potvrdio je za "Večernje novosti" Dušan Vuković, portparol Dečje bolnice. - Nalazi se na odeljenju neonatologije i ima svu potrebnu negu.

Sudbina ostavljenog mališana potresla je mnoge Novosađane, a neki od njih su izrazili želju da ga posete u bolnici. Interesuju se kako je, ali osim medicinskog osoblja, niko drugi ne može da ga viđa. To nije dopušteno ni Novosađanki Slavici Fejsa, koja je u petak pre podne, prolazeći kroz dvorište "Betanije", pronašla torbu u kojoj se nalazilo ostavljeno novorođenče.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mima

  pre 1489 dana i 19 sati

  Neka mu Bog da sreće u životu i uvek potrebnu ljubav i pažnju koju sva deca zaslužuju. Neka nikad ne oseti tugu zbog roditelja koji su ga odbacili i neka bude srećno dete kakvo i treba da bude.

  Oceni komentar:
  0
  8