Suđenje za pokušaj iznude od fudbalera Vojvodine nastavljeno uz jake mere obezbeđenja

Suđenje za pokušaj iznude od fudbalera Vojvodine nastavljeno uz jake mere obezbeđenja

U Višem sudu u Novom Sadu juče je nastavljeno suđenje D.B. (31) iz Novog Sada, koji se tereti za krivično delo pokušaj iznude od fudbalera FK "Vojvodina" M. D. krajem prošle godine i početkom ove.

Okrivljeni je priveden uz jake mere obezbeđenja s dugim cevima i u fantomkama, iz pritvora u kojem se nalazi od početka februara. On se do otvaranja glavnog pretresa prošlog meseca, kad je negirao delo, branio ćutanjem. Na današnjem ročištu saslušano je nekoliko svedoka, a najupečatljiviji, koji je trajao više od dva sata, dala je devojka oštećenog.

Kako javlja Radio-televizija Vojvodine, J. M. je izjavila da je u jednom periodu bila u emotivnoj vezi pararelno sa momkom sa statusom ostećenog M. D. i  direktorom firme u kojoj je radila. Direktor firme G. B. je 27 godina stariji od nje. Rekla je da je problem nastao kad je rekla da napušta i firmu i direktora, a da je on izmislio M. D. dug, jer je bio ljubomoran.

Kad sam saopštila odluku o raskidu, a M. D. sam prethodno sve ispričala i on mi je rekao da imam tri minuta da napustim posao, bio je ljut i zamerio mi je to uz reči da mi je mnogo toga učinio. Pri tom je spominjao neki  račun – kazala je svedokinja i prisetila se i da je M. D. pod pritiskom otišao u drugi novosadski klub da igra pola godine, dok se nije vratio u FK "Vojvodinu" i da je svim saigračima poznato da je plakao zbog toga.

Branilac okrivljenog advokat Goran Karadarević pitao ju je kako to da se ovaj događaj o pretnjama ispred M. D. kuće ne pojavljuje u njenim ranijim iskazima niti kod oštećenog, ona je rekla  da je to nisu pitali. Zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Dajanović se nadovezala i rekla da se razmišljalo o dodeljivanju statusa posebno osetljivog svedoka u toku saslušanja.

Za sve vreme njenog višesatnog iskaza oštećeni M. D. je sedeo pored svog punomoćnika i tužioca i držao se za glavu i gledao u pod.

Svedok J. K. sa Cetinja inače kum njenog bivšeg direktora G. B. koji se navodno, pretstavljao kao potraživač pomenutih dugova izjavio je da nije bio zaposlen u firmi G. B, ali da je sarađivao s njom. Znao je prema njegovim rečima J. M, ali nije mu poznato da je ona bila u vezi sa njegovim kumom. Navodno, znao je da je J. M. uzela novac i da ga je zajedno trošila sa M. D. Kako je naveo ona je i rekla u jednom trenutku pred njim da je uzela pare i da će ih vratiti, a na to je tada njen momak rekao da su njih dvoje zajedno u tome i da će zajedno vratiti pare.

Prema navodima optužnice, opravdano se sumnja da je okrivljeni od kraja decembra prošle godine do početka februara ove, u Novom Sadu i Futogu, u nameri da sebi i drugome pribavi imovinsku korist od 40.000 evra, pretnjama pokušao da iznudi novac. Navodno je rekao oštećenom da su on i njegova devojka dužni istoj firmi nekoliko hiljada evra, te da taj dug na štetu svoje imovine mora da vrati. U slučaj da ne vrati, ako bude morao, oštećenom će polomiti noge "tako da neće moći da igra fudbal" nadalje, rekao je da ako nema novca, trebalo bi da proda kuću ili uzme pare na kamatu. Iako je oštećeni rekao da on nema nikakav dug prema bilo kome, okrivljeni inače kum S. M.  je nastavio sa pretnjama u telefonskim i ličnim kontaktima. 

Oštećeni je ipak okrivljenom predao u koverti 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, na ime nepostojećeg duga, čime je počinio krivično delo pokušaj iznude, navodi se u optužnici, a prenosi RTV.

Nakon ovog saslušanja, saslušan je N. S, deda J. M. koji je rekao da mu je ćerka došla uplakana govoreći da je J. M. optužena za proneveru i da joj je on dao svoju ušteđevinu od 2 miliona dinara kako bi platila njen dug, a da je njemu unuka, kada ju je pitao, rekla da nije uzela te pare. Nakon njega saslušan je P. V, policijski službenik koji je dao prislušni uređaj oštećenom kako bi njime snimao kontakte sa okrivljenim.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je naredno ročište za 14. februar 2022. godine za kada je planirano saslušanje G. B, D. M.  kao i iznošenje završnih reči.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan