Suđenje za smrt malog Radenka u šabačkom sudu

Suđenje za smrt malog Radenka u šabačkom sudu

O odluci Apelacionog suda u Novom Sadu donetoj pre deset dana u Osnovnom sudu u Šapcu nisu obavešteni, prenosi "Politika".

Postupak protiv trojice lekara optuženih da su odgovorni za smrt osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice vodiće Osnovni sud u Šapcu. Ovu odluku, posle izuzeća sve troje sudija Krivičnog odeljenja Osnovnog suda u Loznici doneo je Apelacioni sud u Novom Sadu kao nadležan da odlučuje o ovom pitanju.

U postupku protiv lekara Dobrivoja Bojanića iz Opšte bolnice u Loznici, Blagoja Grujića i Žarka Đuraškovića, iz beogradskog Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, kao stvarno i mesno nadležan sud određen je Osnovni sud u Šapcu – navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Apelacionog suda u Novom Sadu.

Iako je odluka o tome koji će sud postupati u ovom predmetu doneta pre deset dana, Osnovni sud u Šapcu, kako je za "Politiku" kazala portparolka ove ustanove Ivana Milošević, još nije obavešten.

S obzirom na to da zvanično nismo dobili nikakvo obaveštenje, niti nam je predmet dostavljen, nemoguće je reći kada bi postupak protiv okrivljenih mogao da počne. Kada nam predmet bude dostavljen, sledi njegovo zavođenje u upisnik, a potom se iznosi sudiji na upoznavanje. Datum održavanja suđenja sigurno će usloviti i period godišnjih odmora koji sledi – kazala je Miloševićeva za "Politiku".

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan