Sunčano i još toplije, najviša dnevna u NS oko 30°C

Sunčano i još toplije, najviša dnevna u NS oko 30°C

U Srbiji danas sunčano i prijatno toplo vreme.

Vetar slab, istočni i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 31 stepen.

U Vojvodini sunčano i prijatno toplo tokom dana. Vetar slab, istočni i jugoistočni, na jugoistoku Banata severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 13, a maksimalna 31 stepen, javlja RHMZ.

I u Novom Sadu sunčano i toplo. Vetar slab jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna do 30 stepeni.

Kako piše "Dnevnik", početkom sledeće sedmice nas očekuju vrućine u svim predelima, uz temperature oko 35 u ponedeljak i do 39 stepeni u utorak na jugu Srbije. U utorak uveče, tokom noći ka sredi i u sredu ujutru sa zapada i severozapada stiže prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koje prvo zahvata zapadne, severozapadne i severne predele šireći se dalje prema centralnoj Srbiji uz pad temperature.

BIOMETEOROLOŠКA PROGNOZA: Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Tegobe mogu imati osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Moguća je pospanost i pad koncentracije. U najtoplijem delu dana savetuje se dodatna zaštita od UV zračenja i boravak u hladovini.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan