ŠUŠKA SE: Spens dobija akva-park i hotel?

ŠUŠKA SE: Spens dobija akva-park i hotel?

Sportski i poslovni centar "Vojvodina" možda bude obogaćen novim sadržajima.

Prema pisanju "Večernjih novosti", popularni Spens mogao bi, kako se planira, da dobije moderan akva-park pod svojim krovom, a uz njega i savremeni hotel.

Ova inicijativa, piše beogradski list, već se uveliko razmatra, a kao mogući način finansiranja ozbiljnog projekta pominje se javno-privatno partnerstvo.

- Novi Sad ima velike potencijale, a prostor oko Spensa postaje sve atraktviniji, pre svega, jer se u neposrednoj bilizini gradi jedan od najvećih tržnih centara, ne samo u Srbiji – objašnjava za "Novosti" Dejan Kovač, predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.

- Samim tim, smatramo da bi bilo jako dobro da se i JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina" uključi i da svoje, inače bogate sadržaje, upotpuni akva-parkom, ali i hotelom, naravno, visoke kategorije – dodao je on.

Kako za "Novosti" navodi Kovač, moderno zdanje bi omogućilo gostima našeg grada, za koju godinu i evropskom prestonicom mladih i kulture, da iskoriste sve prednosti smeštaja i turističkih usluga, koje bi im bile ponuđene, dodavšo da već postoje zainteresovani investititori, kako iz inostranstva, tako i iz naše zemlje, koji bi sigurno ušli u posao.

- Na taj način, praktično, Novi Sad bi mogao da postane centar za zabavu, sport i relaksaciju, gde bi na jednom mestu imali gotovo 200.000 kvadratnih metara sa tim sadržajima – ističe Kovač i dodaje da ne treba ni pominjati koliko bi to bilo značajno za sam grad, a i gradski budžet.

Sagovornik "Novosti" naglašava da je preduslov za realizaciju ovakvog ambicioznog plana, kao i za ozbiljne infrastrukturne investicije, promena Generalnog urbanističkog plana.

- I dalje ostaje potreba da se investititorima omogući da grade nove objekte bez ograničenja visine – kaže Kovač.

- Nadamo se da će ova inicijativa, koju smo već pokrenuli, naići na plodno tlo i da će Novi Sad dobiti priliku da postane ono što i zaslužuje – velegrad, zaključio je predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan