Suspendovani student iz Novog Sada traži zaštitu predsednika Srbije

Suspendovani student iz Novog Sada traži zaštitu predsednika Srbije

Student Stefan Karanović uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zatražio da "zaštiti studenta-uzbunjivača od odmazde profesora", pošto je suspendovan sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu jer je, kako tvrdi, ukazivao na korupciju i kriminal.

On je u pismu predsednika Srbije upitao da li su Srbiji potrebni mladi poslušnici ili pametni ljudi koji razmišljaju svojom glavom i bez obzira na cenu bore se protiv korupcije i nepravde, i da li oni koji ukazuju na kriminal i korupciju zaslužuju da umesto nagrade, dobijaju pretnje, suočavaju sa izmišljenim aferema i nemaju mogućnost da vode normalan život, prenosi "Danas". 

- Da li će se na ovaj način, zataškavanjem istine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, srpsko pravosuđe podići sa najnižih grana u istoriji ove nesrećne zemlje na kojima se trenutno nalazi i ovako ući u EU – naveo je Karanović u pismu u kojem se Vučiću obraća sa "Vaš budući kolega".

On je podsetio da je podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv nekadašnjeg dekana i sekretara Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Ljubomira Stajića i Stanisava Masalovića, zbog navodnog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Karanović je Stajića i Masalovića optužio da su zloupotrebili službeni položaj time što su odbijali da mu daju dokumenta za ispis sa fakulteta "iz osvete zbog njegovih tekstova koji su izlazili u medijima", zbog čega je onemogućen da nastavi studije na drugom fakultetu, iako je to njegovo ustavno pravo.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan