SUSRET SA UMETNIKOM: Boško Ševo gost "Art Exclusivea"

SUSRET SA UMETNIKOM: Boško Ševo gost "Art Exclusivea"

U Kulturnom centru Novog Sada traje ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom "Art Exclusive", koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok.

Nakon susreta s Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim, Jugoslavom Vlahovićem, Martinom CandiromTošom Borkovićem Radulom Boškovićem, ciklus se nastavlja se u sredu, 26. oktobra, u klubu Tribina mladih (19h), predstavljanjem umetnika Boška Ševa.

O UMETNIKU: Boško Ševo rođen je 15. marta 1948. godine u Žitištu. Školu za primenjenu umetnost završio u Novom Sadu 1967. godine. Na Akademiji (danas fakultetu) primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene grafike, diplomirao na vizuelnim komunikacijama u klasi profesora Miloša Ćirića 1974.godine. Od 1974. godine do 1979. godine je bio zaposlen u Televiziji Novi Sad na radnim zadacima ilustratora u Kulturno-umetničkom programu, a nakon toga traži sporazumni raskid radnog odnosa radi daljeg obavljanja umetničke delatnosti u statusu samostalnog umetnika. Od 1985. do 1987.godine radi u srednjoj školi za dizajn "Bogdan Šuput", kao profesor za grafičku grupu predmeta. Od 1988. predaje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 2003. u zvanju redovnog profesora za stručno umetnički predmet utilitarne grafika. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu predaje predmete: Vizuelne komunikacije, grafički dizajn i grafičko oblikovanje. Boško Ševo 1975. godine postaje član Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine, (UPIDIV) a jedno vreme i kao njegov predsednik. Član je Likovnog kruga Petrovaradinska tvrđava, od osnivanja 1993. godine. Samostalno je izlagao 10 puta, a kolektivno, u zemlji i inostranstvu, 92 puta. Dobitnik je niza priznanja i prvih nagrada na javnim i pozivnim konkursima iz oblasti grafičkog dizajna.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" novorođenčad vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad RHMZ porodilište isključenja struje radosne vesti jkp lisje bez struje bez vode betanija Vreme u Novom Sadu gradsko groblje servisne informacije elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod bebe novosađani raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana Vreme u Srbiji sahrane javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija štrand novosadsko porodilište isključenje vode