Sutra otvaranje izložbe posvećene Miki Antiću

Sutra otvaranje izložbe posvećene Miki Antiću

U okviru manifestacije „Antićevi dani“, u ponedeljak, 14. marta, otvara se izložba slika, crteža, grafika i instalacija Uglješe Colića pod nazivom „Talj nije nepobediv“.

Otvaranje je najavljeno za 18 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novi Sad. Izložbu će otvoriti Dragan Radenović.

- Centar izložbe „Talj nije nepobediv“ je instalacija – Paleta kao šahovska tabla – koja je nastala kao omaž jednom događaju iz Antićevog života koji je umetnik izdvojio – Mikinu pobedu na šahovskom polju nad tadašnjim majstorom ove igre – Mihailom Taljom. Potreba da se zabeleži jedan ovakav događaj iz Antićevog života predstavlja mesto odakle se može krenuti u traganje za drugim stranama ličnosti ovog genija, takođe, odavde se može krenuti i u pričanje njegove biografije. Šahovska tabla je paleta u jednom tenutku, u drugom tube boje pretvorene su u figure kojima se igra šah. Mešanje slikarskog simbola u jedan svet igre kakav je šah vodi nas do Antića, kao slikara koji stvara svoja polja suncokreta, prostranstva njegove voljene Vojvodine – poručuje se u saopštenju

O AUTORU
Uglješa Colić je srednju školu za dizajn i primenjenu umetnost „ Bogdan Šuput“ završio u Novom Sadu. Akademiju lepih umetnosti u Beogradu završio je u klasi profesora mr Saše Filipovića, odsek slikarstvo, a master studije slikarstva na istoj akademiji. Trenutno je doktorant na Akademiji klasičnog slikarstva u Sremskoj Kamenici u klasi mr Dragana Martinovića. Do sada je imao 26 samostalnih i preko trideset grupnih izložbi. Učestvovao je na tridesetak likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Član je UNUNS-a. Živi i sanja u Novom Sadu.

Više o manifestaciji "Antićevi dani" pročitajte na njenom zvaničnom sajtu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište jkp elektrovojvodina novorođenčad horoskop Novo naselje isključenja struje jkp lisje bez struje isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe noć istraživača novosadska policija opens 2019 raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje bez vode izmena režima saobraćaja horoskopski znaci servisne informacije novi sad gradsko groblje raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije sahrane Evropska noć istraživača 2019 astrologija