Sutra polaganje kombinovanih testova, "odgovori" na internetu bili lažni

Sutra polaganje kombinovanih testova, "odgovori" na internetu bili lažni

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, prema tome testovi za polaganje tog dela male mature nisu "provaljeni", pa će sutra kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu prosvete.

– Sve te fotografije su lažne. Radi se o testovima iz ranijih godina i to je provereno sa Zavodom –  rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu prosvete Vesna Nedeljković.

Sa testom iz srpskog jezika, koji su osmaci polagali juče, sve je u redu, navela je Nedeljković i dodala da će osmaci zadatke iz matematike rešavati u četvrtak, 20. juna.

Na pitanje da li postoji mogućnost da bude poništena mala matura, kao što je to bilo 2013. godine, rekla je da nema razloga za to.

– Nema razloga za to. To bi unelo dodatni nemir i mislim da je svako pozivanje na tu vrstu ponašanja neodgovorno – rekla je ona.

Da podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je potvrdio da je test iz matematike, koji su osmaci trebalo da polažu danas, "provaljen" i da se to dogodilo u za sad nepoznatoj školi u Srbiji.

Polaganje tog testa pomereno je za četvrtak, 20. jun.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop bez vode bez struje isključenja struje policija raspored sahrana novi sad jkp lisje novorođenčad isključenje vode elektrovojvodina sahrane Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja opens distrikt novosadska policija betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje novosađani jkp bebe opens 2019 sahrane novi sad servisne informacije novi sad izmena režima saobraćaja servisne informacije novosadsko porodilište