Sutra sednica Skupštine grada na kojoj se bira gradonačelnik

Sutra sednica Skupštine grada na kojoj se bira gradonačelnik

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća, održaće se sutra sa početkom u 10 časova u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Na Dnevnom redu 32. sednice naći će se isključivo tačke vezane za izbor čelnih ljudi grada, jer je dosadašnji gradonačelnik Miloš Vučević podneo ostavku zbog imenovanja za potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane Vlade. Predsednica novosadske Skupštine potvrdila je da će predložiti dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Milana Đurića za prvog čoveka grada, te objasnila da će kandidat za gradonačelnika predožiti svog zamenika i članove Gradskog veća.

Kandidata za gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine grada, dok njegovog zamenika i članove Gradskog veća predlaže kandidat za gradonačelnika, kada izađe za govornicu da se predstavi – precizirala je MSc Marinković Radomirović.

Ona se zahvalila dosadašnjem gradonačelniku Milošu Vučeviću na kvalitetnoj saradnji, rekavši da je za vreme njegovih mandata lestvica tempa razvoja grada podignuta na veoma visok nivo.

– Kao predsednica Skupštine grada, ali i kao odbornica u prethodnim mandatima, imala sam odličnu saradnju sa gospodinom Vučevićem i mi koji smo bili u njegovom profesionalnom okruženju znamo koliko je energije i truda uloženo tokom ova tri mandata. Istovremeno mu čestitam što odlazi na jednu drugačiju, ali takođe odgovornu funkciju, znajući da će biti maksimalno posvećen poslu gde će ostvariti vrhunske rezultate, kao što je i činio sa mesta gradonačelnika za naš Novi Sad – poručila je predsednica gradskog parlamenta.

Osvrćući se na kandidaturu Milana Đurića za gradonačelnika Novog Sada, MSc Marinković Radomirović je istakla da je on u poslednjih deset godina bio najbliži saradnik dosadašnjem gradonačelniku i da je uvek bio na raspolaganju po pitanju gotovo svih oblasti života našeg grada.

– On je rođeni Novosađanin, diplomirani pravnik, koji odlično poznaje i voli Novi Sad. Upućen je u rad Gradskih uprava, kao i komunalnog sistema grada. Posao gradonačelnika nije nimalo lak, ali sigurna sam da ćemo nastaviti putem razvoja i napretka. Milan Đurić poseduje sve kvalifikacije, neko ko razume grad, on je dostojan naslednik i odličan kandidat za gradonačelnika, koji će raditi u interesu grada i građana Novog Sada – poručila je Marinković Radomirović.

Sutrašnja sednica počinje u 10 časova u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan