Sutra startuje 39. Fruškogorski maraton

Sutra startuje 39. Fruškogorski maraton

Planinarski maraton na Fruškoj gori održaće se 23. i 24. aprila, a za učesnike je pripremljeno 19 staza različite dužine i visinskih razlika, počev od najkraće, duge 10 kilometara, pa do najduže rute od čak 133 kilometra.

Start maratona za učesnike na 17 staza je u subotu, 23. aprila, u 9 časova.

Start malog maratona zapad-zapad je na KT Manastir Jazak u 10.30 sati, dok je početak pripravničkog zapad-zapad maratona na KT Letenka u 13 časova.

U subotu 23. aprila organizovani prevoz je obezbeđen od 6 časova iz Novog Sada. Polasci su usklađeni sa  dinamikom priliva putnika, autobusi kreću kada se popune. Mesto polaska su stajališta gradskog prevoza ispred Železničke stanice, na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice.

U subotu 23. aprila do 22 sata autobusi će se okretati na Fruškogorskom putu, kod raskrsnice sa Majdanskom ulicom (to znači da autobusi NE IDU do kraja asfaltnog puta, do okretnice na Popovici).

Okretnica kod Majdanske ulice, u subotu 23. aprila do 22 sata je i polazna stanica za povratak učesnika Maratona za Novi Sad.

Posle 22 sata, u subotu 23. aprila, pa do nedelje 24. aprila do 20 sati autobusi idu svojom redovnom linijom do okretnice na Popovici. Obezbeđeni su vanredni polasci sa Popovice u 22 i 24 sata u subotu i u nedelju u 2 i 4 sata i od 5 do 19 sati po potrebi.

Obezbeđen je poseban prevoz za decu predškolskog uzrasta, sa svojim pratiocima-roditeljima, bakama, dekama koji treba na start svog Maratona da stignu između 7.30 i 7.45 sati. Ovi autobusi su namenski isključivo za ove putnike i polaze iz Novog Sada, sa Železničke stanice u 7.00 sati sa stajanjem na autobuskim stajalištima na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice.

Takođe, organizatori predlažu da maratonci krenu ranije, kako bi se izbegle gužve neposredno pre starta maratona jer se broj učesnika maratona kreće i do 20 hiljada.

Više informacija saznajte na zvaničnom sajtu Fruškogorskog maratona.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • DURICIC SLOBODAN

  pre 1202 dana i 16 sati

  POZDRAV SVIM UCESNICIMA MARATONA OD MARATONCA IZ ODZAKA

  Oceni komentar:
  0
  0