Sutra zaseda Skupština Grada, raspravljaće se i o saradnji s egipatskom Aleksandrijom i Istočnim Sarajevom

Sutra zaseda Skupština Grada, raspravljaće se i o saradnji s egipatskom Aleksandrijom i Istočnim Sarajevom

Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se u četvrtak, 22. jula, a pred odbornicama i odbornicima naći će se tridesetak tačaka. Među predloženim odlukama najviše je onih iz oblasti urbanizma, pa će se tako na dnevnom redu naći izmene i dopune pojedinih planova generalne i detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova.

Odbornice i odbornici raspravljaće i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta. Sa Istočnim Sarajevom uspostavila bi se saradnja na temelju uzajamnosti i ravnopravnosti, uzimajući u obzir tradicionalno i iskreno prijateljstvo, radi unapređenja i razvoja partnerskih odnosa i institucionalne saradnje. Drugom odlukom, Novi Sad bi trebalo da uspostavi saradnju sa Aleksandrijom u oblasti ekonomije, poljoprivrede, kulture, obrazovanja, medicine, nauke, tehnike, životne sredine, turizma i ekoturizma, navodi se u saopštenju iz novosadskog parlamenta.

Na dnevnom redu predloženo je i nekoliko tačaka koje se odnose na komunalna preduzeća, poput izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP "Parking servis" i JGSP "Novi Sad" za prethodnu godinu, te davanje saglasnosti na izmene Programa poslovanja JKP "Čistoća" za ovu godinu. Odbornice i odbornici raspravljaće i o Izveštaju o radu Agencije za energetiku za 2020, kao i o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti JKP „Parking servis“ za prošlu godinu. Na dnevnom redu naći će se i rešenja o imenovanju direktora "Novosadske toplane", "Stana" i "Tržnice".

Na sednici će se raspravljati i o Izveštaju o radu Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" za 2020. godinu, Izveštaju o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin", takođe za 2020, te o raspisivanju i sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Muzeja Grada Novog Sada.

Pred odbornicama i odbornicima će se naći i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada Novog Sada, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Novog Sada, a za stanove u zgradi u Ulici Stanoja Stanojevića.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, 17. po redu, zbog poštovanja epidemioloških mera, održaće se u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a početak sednice je u 10 časova.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan