SVE BOJE JESENI: Deveti "NS market" u subotu u KS "Eđšeg"

SVE BOJE JESENI: Deveti "NS market" u subotu u KS "Eđšeg"

Manifestacija "NS market" – deveti put po redu i pod sloganom "Sve boje jeseni" – biće održana 19. oktobra, u vremenu od 11 do 19 časova, u Kulturnoj stanici u Antona Čehova 4.

– Imamo običaj da kažemo da na "NS Marketu" svoje proizvode izlažu pravi umetnici, jer sve što se nađe na tezgama je malo umetničko delo. Zato je Deveti "NS market" pravo mesto za sve one koji vole jesenje boje, mirise i ukuse, za sve one koji uživaju u toploj energiji i pravoj umetnosti – navodi se u pozivu.

U KS "Eđšeg" u subotu posetioci će moći da nabave ručno rađene proizvode od drveta, tekstila, metala, kože, da degustiraju domaću hranu i piće sa poljoprivrednih gazdinstava, da se prepuste čarima prirodne kozmetike...


Devetom "NS marketu" pridružiće se 
"Dečija ekološka akademija", koja će od 12 do 15 časova održati ekološku radionicu za decu od 5 do 11 godina starosti. Mališani će imati prilike da prave igračke od eko materijala (kesten, žir, lišće, grančice...), da se kroz igru sa čepovima edukuju kako da od reciklažnog materijala naprave igračke, kroz igru će učiti kako da pravilno razdvajaju otpad i smanjuju pet ambalažu, a na kraju će biti organizovan i eko-kviz. Radionicu će voditi edukatorka Dečije ekološke akademije Marija Caran Pavlović, dipolmirani ekolog, kao i volonteri udruženja.

Na manifestaciji će učestvovati i Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga koje već tradicionalno nastupa na "NS marketu", a prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuju deo sredstava za svoj rad.


Posetioci i izlagači će uživati u muzici
Two Fingersa, a, kao i uvek, biraće se Naj štand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače, navode organizatori. 

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan