Sve češći obračuni kriminalaca iz Crne Gore u Novom Sadu

Sve češći obračuni kriminalaca iz Crne Gore u Novom Sadu

Obračuni crnogorskih kriminalaca koji su utočište našli u Novom Sadu traju, a poslednji u nizu je ubistvo Božidara Tomaševića (35) u Baru.

Izvori iz crnogorske policije veruju da je Tomaševićevo ubistvo naručeno izvan Crne Gore, a kao uzrok navode neraščišćene račune u novosadskom podzemlju.

Likvidacija Tomaševića, koji je živeo u Novom Sadu, podseća na atentat na Slobodana Kašćelana u Novom Sadu, čoveka koga crnogorska policija označava kao vođu kotorskog kavačkog klana. Kašćelan je ranjen u stomak, a nedavno je ispitivan u slučaju ubistva Saše Markovića u Bečićima.

- Crnogorci ili beže od obračuna koji ih čekaju dole, pre svega na primorju, ili svoje poslove pokušavaju da prebace ovde i uzmu deo tržišta narkotika koje je ostalo u haosu nakon ubistva Nenada Opačića - kaže izvor iz policije.

Posle kratkog zatišja nakon ubistva Opačića, počeo je rat svi protiv svih, dilera koji se kriju u navijačkim grupama, a koji su, kako se veruje, radili za Opačića, lokalnih šefova koji bi da sačuvaju teritoriju, ali i Crnogoraca.

Prošle godine su ubijeni Filip Vilotijević, sin Kićuna Vilotijevića, i Aleksandar Roganović, koji su bili članovi iste ekipe iz Novog naselja.

Žrtva u novosadskom narko-ratu bio je Goran Dučić, zvani Crni, koji je bio šef obezbeđenja Jovice Vukotića, a za kog se veruje da je vođa kotorskog škaljarskog klana. Dučić nije likvidiran profesionalno, već se utopio u junu ove godine kada je nakon tuče pao sa splava u Dunav. Samo nedelju dana nakon što je njegovo telo nađeno, dvojica napadača, takođe u Novom Sadu, sa motora su ispalili preko 15 metaka u „audi“ u kom se nalazio Kašćelan, vođa rivalskog klana.

Ostatak tekst pročitajte OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • SIMA

  pre 2898 dana i 18 sati

  Strašno, pa da li je moguće da MUP R. Srbije, PU Novi Sad ne može ništa da preduzme na preventivnom planu kako ne bi došlo do ovih obračuna, tj. da narko tržište ne bude interesantna destinacija u Novom Sadu ? Pa Novi Sad je bio najbezbedniji grad u vreme Ex Yugoslavije a sada je najopasniji grad za životu :( Glavni cilj aktuelne vlasti osim razvoja privrede i proizvodnje treba biti borba protiv kriminala i korupcije kako bi građani - Novosađani bili bezbedni u svom gradu a ne da se u njemu vrše obračuni crnogorske mafije radi prevlasti na narko tršištu !

  Oceni komentar:
  0
  0