Sve je spremno za 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori

Sve je spremno za 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori

Današnji susret sa novinarima posvećen je davanju dodatnih informacija pred sam početak maratona, čiji će start biti u subotu, 22. aprila u 9,00 sati.

Predsednik Organizacionog odbora 40. Planinarskog maratona na Fruškoj gori gospodin Milivoj K. Nastasić je naglasio i zamolio prisutne medije da objave, da on nije osnivač Fruškogorskog maratona, već da su ga, davne 1978. godine organizovali Božidar Bata Grujić, Đula Šejpeši i Jovan Radoš.

Maraton će se održati bez obzira na vremenske uslove, kao i do sada.

Svi detalji vezani za opštu i saobraćajnu bezbednost su dogovoreni sa policijom, oborena stabla i popadalo granje na stazama usled vetra i snega, biće uklonjeni, kritične tačke na stazama se obezbeđuju užadima, a blata zbog poroznosi padina Fruške gore, neće biti ukoliko se ukaže lepo vreme - naglasio je Nastasić.

Prvi Fruškogorski maraton je otvorio gospodin Jovan Dejanović, koji je izrazio želju da dođe i na otvaranje ovogodišnjeg maratona te se njegovo prisustvo i očekuje.

Direktor Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov, ukazao je na značaj bavljenja sportom i prirodom, kao što i jeste slogon Fruškogorskog maratona "Zarazite se prirodom zarad zdravlja-poštujmo prirodu, postignimo nedostižno" izneo plan zatvaranja puta prema Popovici i Paragovu za oba dana trajanja maratona, apelovao na korišćenje javnog prevoza za dolazak na maraton, kao i da je izrada vodiča za svih 19 staza u završnoj fazi i da će biti pred početak maratona u slobodnoj prodaji.

Do sada je prijavljeno preko 4000 učesnika, od toga je oko 350 takmičara koji su se prijavili za 4 licencirane staze koje se boduju za kvalifikacije za svetsko prvenstvo – trku oko Mon Blana, rekao je Sudarov.

Na današnjoj konferenciji za novinare je još jednom naglašeno da se uplata kotizacije izvrši pre dana održavanja trke, kako se ne bi pravile gužve pred sam start maratona, a sve potrebne informacije vezane za ovogodišnji Fruškogorski maraton nalaze se na sajtu: www.fruskogorski-maraton.com.

Izvor: Skupština Grada NS

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 369 dana i 9 sati

  Nekad je maraton bio super, sada je BLJAK! Samo im je novac bitan.

  Oceni komentar:
  0
  1
novosadska policija kosovo i metohija bez vode Hitna pomoć novosađani horoskop Ciklonizacija matičar novorođenčad Predškolska ustanova Radosno detinjstvo sremski karlovci Republički hidrometeorološki zavod bebe Goran Bajšanski klinika za ginekologiju i akušerstvo Mirjana Bursać Isključenje struje novosadski sajam elektrovojvodina isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište isključenje vode servisne informacije novi sad policija RHMZ vremenska prognoza betanija Vreme u Novom Sadu