Sve je spremno za 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori

Sve je spremno za 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori

Današnji susret sa novinarima posvećen je davanju dodatnih informacija pred sam početak maratona, čiji će start biti u subotu, 22. aprila u 9,00 sati.

Predsednik Organizacionog odbora 40. Planinarskog maratona na Fruškoj gori gospodin Milivoj K. Nastasić je naglasio i zamolio prisutne medije da objave, da on nije osnivač Fruškogorskog maratona, već da su ga, davne 1978. godine organizovali Božidar Bata Grujić, Đula Šejpeši i Jovan Radoš.

Maraton će se održati bez obzira na vremenske uslove, kao i do sada.

Svi detalji vezani za opštu i saobraćajnu bezbednost su dogovoreni sa policijom, oborena stabla i popadalo granje na stazama usled vetra i snega, biće uklonjeni, kritične tačke na stazama se obezbeđuju užadima, a blata zbog poroznosi padina Fruške gore, neće biti ukoliko se ukaže lepo vreme - naglasio je Nastasić.

Prvi Fruškogorski maraton je otvorio gospodin Jovan Dejanović, koji je izrazio želju da dođe i na otvaranje ovogodišnjeg maratona te se njegovo prisustvo i očekuje.

Direktor Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov, ukazao je na značaj bavljenja sportom i prirodom, kao što i jeste slogon Fruškogorskog maratona "Zarazite se prirodom zarad zdravlja-poštujmo prirodu, postignimo nedostižno" izneo plan zatvaranja puta prema Popovici i Paragovu za oba dana trajanja maratona, apelovao na korišćenje javnog prevoza za dolazak na maraton, kao i da je izrada vodiča za svih 19 staza u završnoj fazi i da će biti pred početak maratona u slobodnoj prodaji.

Do sada je prijavljeno preko 4000 učesnika, od toga je oko 350 takmičara koji su se prijavili za 4 licencirane staze koje se boduju za kvalifikacije za svetsko prvenstvo – trku oko Mon Blana, rekao je Sudarov.

Na današnjoj konferenciji za novinare je još jednom naglašeno da se uplata kotizacije izvrši pre dana održavanja trke, kako se ne bi pravile gužve pred sam start maratona, a sve potrebne informacije vezane za ovogodišnji Fruškogorski maraton nalaze se na sajtu: www.fruskogorski-maraton.com.

Izvor: Skupština Grada NS

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 273 dana i 12 sati

  Nekad je maraton bio super, sada je BLJAK! Samo im je novac bitan.

  Oceni komentar:
  0
  1
Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje poskupljenje bebe bez vode Vreme u Novom Sadu policija JKP Vodovod i kanalizacija sremska kamenica servisne informacije novi sad vojvodina ns seme ljubavna veza bez struje porodilje isključenje vode Isključenje struje novosađani vremenska prognoza odbojka skupština grada novog sada vremenska prognoza novi sad novi sad betanija istraživanje RHMZ novosadsko porodilište horoskop Vreme u Srbiji klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad