Sve poreske prijave do kraja godine u elektronskoj formi

Sve poreske prijave do kraja godine u elektronskoj formi

Sistemska rešenja trebalo bi da dovedu do povećane naplate, poručuju poreznici.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković najavila je da će do kraja ove godine sve poreske prijave biti i u elektronskoj formi, a trenutno se 96 odsto poreskih prihoda prikupi na taj način.

- Putem portala ePorezi mesečno se elektronski podnese oko 430.000 prijava, odnosno 14.200 prijava dnevno. To je samo jedan od ciljeva naše reforme koja treba da pojača stratešku analizu rizika, centralizuje rad Poreske uprave i smanji broj organizacionih jedinica, uz istovremeno bolje pružanje usluga poreskim obveznicima – rekla je Marković u intervjuu za magazin "Biznis".

Kako je objasnila, reforma Poreske uprave se ne sprovodi samo zbog sporazuma koji Srbija ima sa MMF. već zbog toga što je to neophodno i zbog građana, privrede i domaće ekonomije.

- Važno je doneti sistemska rešenja koja dovode do bolje naplate poreza, što je naša primarna delatnost. Ali, jednako je važno podići svest građana o značaju dobrovoljnog poštovanja propisa i stvoriti moderno radno okruženje za još kvalitetniji rad Poreske uprave – istakla je Dragana Marković.

Po njenim rečima, mnogi zakoni sada su prepreka promenama u radu poreznika.

- Najbitnija su sistemska rešenja koja će dovesti do suštinskog poboljšanja položaja poreskih obveznika sa jedne, i stabilnih budžetskih prihoda, s druge strane. Jer, cilj nam je da budemo efikasni u poslovanju, a da to postižemo kroz sistemska rešenja koja će dovesti do povećane naplate. Ovo što smo do sada uradili i povećali naplatu, rezultat je našeg pojačanog angažovanja, a realizacijom transformacije Poreske uprave treba da obezbedimo dugoročne efekte – ocenila je Dragana Marković.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadska policija bez vode horoskop novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina betanija novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode horoskopski znaci novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije sahrane novi sad jkp novosadska toplana klisa matičar novi sad Isključenje struje JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad izmena režima saobraćaja jkp lisje bebe