Sve poreske prijave do kraja godine u elektronskoj formi

Sve poreske prijave do kraja godine u elektronskoj formi

Sistemska rešenja trebalo bi da dovedu do povećane naplate, poručuju poreznici.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković najavila je da će do kraja ove godine sve poreske prijave biti i u elektronskoj formi, a trenutno se 96 odsto poreskih prihoda prikupi na taj način.

- Putem portala ePorezi mesečno se elektronski podnese oko 430.000 prijava, odnosno 14.200 prijava dnevno. To je samo jedan od ciljeva naše reforme koja treba da pojača stratešku analizu rizika, centralizuje rad Poreske uprave i smanji broj organizacionih jedinica, uz istovremeno bolje pružanje usluga poreskim obveznicima – rekla je Marković u intervjuu za magazin "Biznis".

Kako je objasnila, reforma Poreske uprave se ne sprovodi samo zbog sporazuma koji Srbija ima sa MMF. već zbog toga što je to neophodno i zbog građana, privrede i domaće ekonomije.

- Važno je doneti sistemska rešenja koja dovode do bolje naplate poreza, što je naša primarna delatnost. Ali, jednako je važno podići svest građana o značaju dobrovoljnog poštovanja propisa i stvoriti moderno radno okruženje za još kvalitetniji rad Poreske uprave – istakla je Dragana Marković.

Po njenim rečima, mnogi zakoni sada su prepreka promenama u radu poreznika.

- Najbitnija su sistemska rešenja koja će dovesti do suštinskog poboljšanja položaja poreskih obveznika sa jedne, i stabilnih budžetskih prihoda, s druge strane. Jer, cilj nam je da budemo efikasni u poslovanju, a da to postižemo kroz sistemska rešenja koja će dovesti do povećane naplate. Ovo što smo do sada uradili i povećali naplatu, rezultat je našeg pojačanog angažovanja, a realizacijom transformacije Poreske uprave treba da obezbedimo dugoročne efekte – ocenila je Dragana Marković.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje Republički hidrometeorološki zavod bez vode raspored sahrana novi sad isključenje vode servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina dunav vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane štrand betanija prognoza vremena vremenska prognoza novorođenčad jkp lisje gradsko groblje jkp novosadska toplana novosadsko porodilište servisne informacije novi sad Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad bebe RHMZ isključenja struje JKP Gradsko zelenilo novosađani Vreme u Novom Sadu