Sve spremno za 41. Fruškogorski maraton

Sve spremno za 41. Fruškogorski maraton

Planinarski maraton na Fruškoj gori, koji se ove godine organizuje 41. put, održaće se u subotu i nedelju, 28. i 29. aprila, a start trke zakazan je za 9 časova na Popovici.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane i Novosađanke da učestvuju na Fruškogorskom maratonu, objasnivši da je maraton veoma važan kako za Grad Novi Sad, tako i za Vojvodinu i Srbiju.

- Fruškogorski maraton slavi jednu pitomu planinu, na koji su svi Vojvođani ponosni. Ovo je lepa prilika da se ta pitomost prenese na humane ljude koji žele da se druže, da se zabave i da sa svojim prijateljima i decom provedu jedan prijatan vikend – poručio je predsednik gradskog parlamenta, dodajući da učesnici stižu iz 12 zemalja.


On je dodao da je ovo prilika da se Fruškogorski maraton, koji traje od 1978. godine, na pravi način isprati, apelujući na vozače da budu strpljivi i da uvaže izmenu režima saobraćaja na delu Fruške gore.
Grad Novi Sad je pomogao u organizaciji Fruškogorskog maraton, a direktor maratona dr Nenad Sudarov istakao je očekivanja da ova sportsko-rekreativna manifestacija prođe u najboljem redu.

- Do sada se prijavilo oko 4.000 ljudi, a očekujemo da ukupno bude oko 12.000 učesnika. Ove godine planinarima je na raspolaganju 19 staza, od kojih je pet maratonskih staza sertifikovano od Svetske organizacije maratona u planini – objasnio je Sudarov.

On je objasnio da je za učesnike maratona organizovan prevoz autobusima JGSP "Novi Sad", koji polaze sa Železničke stanice, staju kod Mosta slobode, u centru Sremske Кamenice i na Popovici na startu maratona.


Кada je reč o izmeni režima saobraćaja, na konferenciji je objašnjeno da se od petka, 27. aprila u 18 časova do nedelje, 29. aprila u 20 časova zabranjuje saobraćaj u oba smera na Fruškogorskom putu, od raskrsnice sa Majdanskom ulicom do autobuske okretnice na Popovici, kao i da se u subotu, 28. aprila od 6:30 do 14 časova zabranjuje saobraćaj u oba smera i zabranjuje parkiranje i zaustavljanje na Fruškogorskom putu od obilaznice do Majdanske ulice na Popovici.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan