Sve više falsifikovanih GSP markica

Sve više falsifikovanih GSP markica

Kontrola GSP-a utvrdila je da poslednjih meseci ima sve više falsifikovanih markica za prevoz.

U gradskom prevozniku su potvrdili da se pretežno radi o slučajevima falsifikovanja đačkih markica, i to fotokopiranjem. Tako je prošle nedelje policija uhvatila radnika jedne fotokopirnice koji je učenicima falsifikovao markice i protiv kojeg će biti podneta krivična prijava, saznaje 021.rs.

Ovo je najlošiji vid falsifikata i lako se otkrije pošto se na fotokopiji jasno vidi da nema holograma, i takvi falsifikati su ranije često nalaženi kod đaka.

"Iako se ovde radi o falsifikatima markica za prevoz za učenike koje se prave tako što jedan od đaka kupi markicu i onda je više njih iz razreda ili društva u školi fotokopira, primetno je da ovoga ima sve više. Oni koji ovo rade računaju da zbog gužve na vratima vozač nema dovoljno vremena da se zagleda dok mu pokazuju markicu. Zbog toga smo sada krenuli sa pojačanim kontrolama na većini linija", kažu u GSP-u za 021.rs.

U gradskom prevozniku podsećaju da svako koga kontrola uhvati sa falsifikovanom markicom gubi pravo na istu i dobija istovremeno i prekršajnu prijavu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan