Svečani prijem na FTN-u za studente iz Španije, Poljske, Grčke i Nemačke

Svečani prijem na FTN-u za studente iz Španije, Poljske, Grčke i Nemačke

Za preko pedeset studenata, najviše iz Španije sa Univerziteta u Haenu i Alkali, zatim oko desetak studenata iz Poljske sa Politehničkog Univerziteta u Vroclavu, kao i studentima iz Grčke, Nemačke i Hrvatske biće organizovan svečani prijem na Fakultetu tehničkih nauka koji će se održati u četvrtak 06.10.2016. u Svečanoj sali na trećem spratu u Kuli FTN-a.

Svi studenti iz inostranstva na FTN-u će boraviti tokom školske 2016/2017. godine u sklopu programa akademske kreditne mobilnosti ERAZMUS+ koji finansira Evropska komisija.

Erasmus+ program mobilnosti ima za cilj da pored upoznavanja studenata sa različitim nastavnim i obrazovnim sistemima, integriše studentete iz evropskih zemalja i pruži im mogućnost da upoznaju različite zemlje, njihove kulture, običaje i ljude.

Pravo konkursa za mobilnost u zemljama Evropske unije imaju svi studenti Univerziteta u Novom Sadu,  sa izuzetkom brucoša, odnosno studenta koji su tek upisali prvu godinu studija.

Organizaciju Erazmus+ programa na Fakultetu tehničkih nauka sprovodi Služba za međunarodnu saradnju, u čijoj se kancelariji studenti mogu detaljno informisati o pitanjima vezanim za ovaj program.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan